ארה"ב: סוף לשיבושים - נמלי החוף המערבי חוזרים לעבודה סדירה
חברות הספנות ואיגוד עובדי הרציפים הגיעו להסכם עבודה זמני, לאחר מו"מ של תשעה חודשים. הבית הלבן: "הקלה עצומה"
חברות הספנות ואיגוד עובדי הרציפים הגיעו להסכם עבודה זמני אתמול, לאחר משא ומתן שנמשך 9 חודשים והביא לשיבושים במעבר המטענים דרך 29 נמלים בחוף המערבי - ופגע במסחר הימי עם מדינות האוקיינוס השקט.
- ארה"ב: עובדי תעשיית הנפט דחו הצעת פשרה - וממשיכים בשביתה
- מדד המחירים ליצרן בארה"ב הפתיע: צנח בינואר ב-0.8%
- הסדר בארה"ב: סיטיגרופ, גולדמן זאקס ו-UBS ישלמו 235 מיליון דולר
שני הצדדים אישרו את דבר ההסכם, שנוגע ל-20 אלף עובדי רציפים שמאז יולי עובדים ללא חוזה. הצדדים הגיעו להסכמה לאחר ששר העבודה תומס פרז הגיע לסן פרנסיסקו ביום חמישי כדי לתווך בין הצדדים באמצעות המגשר הפדראלי שהצטרף לדיונים שישה שבועות לפני כן.
הבית הלבן כינה את ההסכם "הקלה עצומה" לכלכלה, לעסקים ולעובדים. הנשיא אובמה "קורא לשני הצדדים לעבוד במשותף כדי להתמודד עם המטענים שהצטברו ולהשלים פערים בעודם מנסחים הסכם סופי". כך בהודעה רשמית מאת הבית הלבן.
המתיחות ששררה במהלך המשא ומתן הממושך נתנה את אותותיה בשטח בעוד מטענים הצטברו והעברתם הואטה בנמלי החוף המערבי, המטפלים בכ-70% מהייבוא של מורים מאסיה לארה"ב. לאחרונה חברות הספנות החלו לשבש את הפעילות במסופים הימיים והעבירו את ההטענה והפריקה של מטענים לשעות הלילה, לחגים ולסופי שבוע ב-5 הנמלים העמוסים ביותר.
בהסכם שנחתם אמר פרז כי האיגוד וחברות הספנות הסכימו להשיב על כנה את שגרת העבודה בכל הנמלים. פרז נשלח לקליפורניה כשליחו של אובמה, שנגדו הופעלו לחצים גוברים להתערב בסכסוך העבודה בשל האפשרות שהעניין יגרום להפסדים של מיליארדי דולרים לכלכלת ארה"ב.