רוביני: קובעי המדיניות מודעים לסכנה - לא יאפשרו ליוון לעזוב את גוש היורו
הכלכלן טוען כי צעד שכזה יגרום לזינוק בעלויות ההלוואה של מדינות כמו איטליה וספרד ובשאר אירופה צרכנים ימהרו למשוך כספם מחשבונות הבנק. "ההשלכות יתפשטו במהירות"
הכלכלן נוריאל רוביני מזהיר כי ההשלכות כתוצאה מעזיבה של יוון את גוש היורו יהיו כל כך חמורות לאזור כולו, שקובעי המדיניות באתונה ובאירופה לא יאפשרו לתרחיש מסוג זה להתממש.
- ראש ממשלת יוון דרש משר האוצר: "מעשים במקום דיבורים"
- גרמניה מנסה להרגיע את האווירה: "מעוניינים שיוון תישאר בגוש היורו"
- יוון: "נחרים רכוש גרמני אם לא נקבל פיצויי מלחמה"
לדבריו, עזיבה של יוון תוביל לזינוק בעלויות ההלוואה של מדינות כמו איטליה וספרד, בעוד שבשאר אירופה, הצרכנים ימהרו למשוך החוצה כספים מחשבונות הבנק שלהם.
להערכתו של רוביני, אפילו גרמניה - הנושה הגדולה ביותר של יוון - מכירה בסיכונים הנלווים. "זה בכלל לא הגיוני לאפשר ליוון לעזוב", טען רוביני בראיון לסוכנות בלומברג. "ההשלכות יתפשטו במהירות".
מתח ביבשת
ביום שישי שילמה יוון לקרן המטבע הבינלאומית 350 מיליון יורו כחלק מהחזרת תשלומי ההלוואות, אולם ב-20 במרץ צריכה הממשלה להחזיר לקרן המטבע 346 מיליון יורו נוספים.
המתיחות בין יוון וגרמניה התגברה מאז הוקמה הממשלה החדשה בראשותו של אלכסיס ציפרס ב-25 בינואר. ציפרס זכה ברוב בבחירות לאחר שהבטיח לסיים את מדיניות הצנע, שנכפתה על המדינה על ידי הנושים שלה, בראשות גרמניה.
אולם, להערכתו של רוביני, על אף שגרמניה אינה מסתירה את חוסר הסיפוק שלה מהגישה היוונית, כולם מודעים לחומרת ההשלכות כתוצאה מפירוק האיחוד. לפיכך רוביני מאמין כי ישנו סיכוי נמוך בלבד לעזיבה אפשרית של יוון את גוש היורו.