בואינג בונה על מלזיה וסינגפור שיקנו ממנה מטוסי קרב
ענקית התעופה האמריקאית מעריכה כי הביקוש במדינות דרום מזרח אסיה לציוד ביטחון וצבא יצמח במהירות בחמש השנים הקרובות
בואינג מעריכה כי הביקוש בדרום מזרח אסיה לציוד ביטחון והגנה יגדל במהירות, על רקע הצמיחה הכלכלית שתאפשר למדינות באזור להגדיל את היקף הרכישות.
- ארה"ב: ערעור על זכיית בואינג וספייס X במכרז של נאס"א
- קשר בעייתי: עסקאות הנשק הענקיות של ארה"ב עם קטאר
- לימוזינה קוסמית: הצצה לחללית היוקרתית של בואינג
"השוק של דרום מזרח אסיה אינו גדול כמו שווקים אחרים, אך הוא גדל", אמר ג'יימס ארמינגטון, סגן נשיא בבואינג לאזור מזרח אסיה והפסיפיק, בראיון שהעניק לסוכנות בלומברג. "בעשור הקרוב, במקביל לשיעור הצמיחה באזור הזה, אני מניח שנחווה עלייה משמעותית בביקוש לציוד ביטחון. הביקוש יצמח במהירות גבוהה".
בואינג וחברות אחרות מנסות לשכנע מדינות בדרום מזרח אסיה כמו מלזיה וסינגפור, לרכוש מטוסי קרב, מטוסי תדלוק וציוד צבאי אחר, על רקע המחלוקות באזור סביב שטחים ומשאבים.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
להערכתו של ארמינגטון, שוק ציוד הביטחון באסיה צפוי לצמוח בשיעור שנתי של 3% לאורך החמש השנים הבאות. לדבריו, 30% מהמכירות השנתיות של בואינג, המסתכמות ב-90.8 מיליארד דולר, נובעות מחוץ לארה"ב, כששליש מהמכירות מקורן באסיה.
התחרות על חוזים צבאיים באסיה גברה לאור קיצוצים בתקציבים בארה"ב ובאירופה, כך שבואינג והיריבות שלה מתחרות על פרויקטים באסיה. אינדונזיה והפיליפינים לדוגמא, הזמינו מטוסי אימון, צוללות וספינות פטרול לחיזוק מערך ההגנה שלהן לנוכח התגברות המתיחות באזור.