פורצי הדרך
לימוזינה קוסמית: הצצה לחללית היוקרתית של בואינג
יצרנית המטוסים מתכננת כלי לתיירות חלל, שכולל את כל אמצעי הנוחיות שתמצאו בספינות פאר. בנוסף, סוכנות החלל נאס"א עשויה להשתמש בעיצוב של בואינג כתחליף למעבורות החלל שלה
- בעקבות פוקושימה: חוקרים מ-MIT פיתחו כור גרעיני צף
- מיקרו-שבשבת במקום מטען לסוללה
- חשמל ממים: חוקרים שיחזרו את תהליך ייצור האנרגיה שבשמש
החללית, שבואינג מקווה שתחליף את מעבורות החלל הוותיקות של נאס"א שיצאו משימוש, כוללת 10 כיסאות מרווחים הפונים אל חלונות רחבים שמכסים את הדפנות. הדגש הוא על נוחות ותאורה רכה, עם עיצוב נקי שמזכיר ספינות חלל מסרטי מדע בדיוני.
מערכת הבקרה בחללית של בואינג, שבמעבורת החלל הותיקה ממלאת את כל החלק הקדמי עם לא מעט כפתורים ומערכות אלקטרוניות כבדות, מוצנעת. כיסא הטייס עצמו מורם מעל כל שאר הכסאות. לא ניתן כמעט לראות נקודות חיבור או פאנלים.
CST-100 היא בעצם קפסולה רב פעמית, שמיועדת להגיע לחלל על גבי טיל אבל מסוגלת לנחות בכוחות עצמה. בכך, היא מזכירה את דרגון של חברת החלל הפרטית SpaceX, שכיום כבר מבצעת טיסות לא מאוישות לתחנת החלל הבינלאומית.
לפני שלוש שנים, בואינג קיבלה 92 מיליון דולר מנאס"א לפיתוח ספינת חלל אזרחית במטרה לעודד את תעשיית החלל. סוכנות החלל העניקה תגמולים כספיים נוספים לשלוש חברות אזרחיות אחרות, ביניהן SpaceX וגם מיזם החלל של ג'ף בזוס, מייסד אמזון.
החללית של בואינג התקדמה בצורה משמעותית ואף עמדה במספר מבחני טיסה. נאס"א צפויה להחליט השנה האם תצטייד בספינות CST-100 לשימושה הפרטי, ואם כן, היא תתחיל לבצע טיסות מאוישות כבר ב-2017.
אם לא, יתכן שבואינג תחפש חברה פרטית שתנסה לרכוש את הספינות כדי להקים חברת טיסות חלל פרטית נוספת. בין השאר, בואינג שותפה של חברת החלל ביגלו, המתכוונת לייצר תחנות חלל זולות במיוחד שהן בעצם מעין בלון מתנפח. ביגלו מקווה להציע בתוך עשור שטחי השכרה בחלל ואף להקים מלונות בחלל. ביגלו הציגה השבוע מודל לתחנת חלל החדשה ביותר שלה - עם 330 מטר מעוקב של שטח, לוחות סולאריים ומנוע קטן. היא מיועדת למחקר, יצור ותיירות ותשוגר לחלל כבר ב-2017.