דאגה בסין: מדד המחירים לצרכן עלה באפריל פחות מהצפי - 1.5% בלבד
מדובר בשיעור הקטן ממחצית מיעד הממשלה לשנה הנוכחית; מדד המחירים ליצרן נפל ב-4.6%; לפיכך ייתכן כי על הבנק המרכזי יהיה להרחיב את מאמצי ההקלה הכמותית
מדד המחירים לצרכן בסין רשם באפריל עלייה של 1.5% בלבד לעומת החודש המקביל אשתקד - שיעור הקטן ממחצית מיעד הממשלה ל-2015, כך לפי נתונים שפורסמו היום (שבת). לפיכך, ייתכן כי יהיה על הבנק המרכזי של סין להרחיב את מאמצי ההקלה הכמותית שלו כדי להמריץ את הביקושים המקומיים. צפי האנליסטים עמד על 1.6%. לעומת החודש שעבר, ירד מדד המחירים לצרכן ב-0.2%. מחירי המזון בסין עלו ב-2.7% לעומת אותה התקופה אשתקד, ואילו עלויות של מוצרים שאינם מזון עלו ב-0.9%.
- סין: צניחה של כמעט 40% ביבוא הפחם בשליש הראשון של השנה
- סין: מדד מנהלי הרכש מסמן עיכוב בצמיחה
- תפוח חמוץ-מתוק: אפל מפתחת תלות בשוק הסיני
מדד המחירים ליצרן נפל ב-4.6%, בעיקר בשל הירידה בענף הכרייה, ובכך הוא ממשיך את רצף הירידות שלו - זה החודש ה-38 ברציפות.
הבנק המרכזי של סין כבר חתך פעמיים במהלך חצי השנה האחרונה את ריבית העוגן ואת דרישות הלימות ההון של הבנקים. נשיא הבנק, ז'ו שיאוצ'אן, התריע על סכנות הדפלציה בכלכלת סין, שברבעון האחרון קצב צמיחתה - 7% - היה הנמוך ביותר מאז 2009.
"הלחץ עודנו חמור. ייתכן כי סין תקל את המדיניות המוניטארית וקיצוץ בשיעור הריבית בהחלט עשוי להתרחש החודש", כך אמר לבלומברג ליו לי-גאנג, כלכלן ראשי בגרייטר אוסטרליה אנד ניו זילנד בנקינג.
הבנק המרכזי אמר כי ייאלץ לאזן בזהירות את מהלכיו שכן עלייה בחובות מסכנת את הצמיחה הכלכלית של סין. לפי הודעת הבנק, "נימנע מהקלה מוגזמת בכדי למנוע עיוות בכלכלה או העלאת רמות המינוף. מאידך, ניצור סביבה מוניטארית נייטרלית ומתאימה" עבור הצמיחה. הבנק מסר כי הייצוא לא צפוי לרשום שיפור גדול.
המשלוחים לחו"ל נפלו במפתיע ב-6.2% באפריל, כך מסרה אתמול מינהלת המכס של סין.