שוברות שיאים: המכירות המקוונות בארה"ב זינקו ב-14.5% תוך שנה
עמדו ברבעון הראשון על 80 מיליארד דולר; לעומת הרבעון האחרון של 2014 מדובר בעלייה של 3.5%, בעוד שכלל המכירות הקמעונאיות נחלשו ב-1.5%; ענף הביגוד מוביל בקטגוריית הרכישות ברשת
- אין אינטרנט, יש אתר שופינג: סחר מקוון, גרסת צפון קוריאה
- חברת הסחר המקוון טפינגו גייסה 22 מיליון דולר
- סוף עידן הקופונים? גרופון רוצה להקים חנות מקוונת
משרד המסחר האמריקאי דיווח אתמול (ו') כי המכירות באתרי המסחר המקוון עלו ב-3.5% בשלושת החודשים הראשונים של השנה לעומת הרבעון הרביעי של 2014, וטיפסו לסכום שיא של 80 מיליארד דולר. הנתונים שפורסמו הותאמו עונתית. במקביל, כלל המכירות הקמעונאיות נחלשו ב-1.5%, הירידה הרבעונית הראשונה מזה קרוב לשלוש שנים. לעומת הרבעון המקביל בשנה שעברה, הרכישות המקוונות זינקו ב-14.5%, לעומת עלייה של 1.6% בכלל המכירות הקמעונאיות.
באופן כללי, המכירות באינטרנט שרדו בצורה טובה יותר תקופות של שפל כמו בזמן המשבר ב-2008 ו-2009. למעשה, מאז החלה ההתאוששות הכלכלית בארה"ב, העליות הרבעוניות במסחר המקוון עומדות על שיעור ממוצע של 3.7%, זאת בהשוואה לעלייה ממוצעת של 1.1% בכלל המכירות. יתרה מכך, השיעור של המכירות המקוונות מכלל המכירות הקמעונאיות טיפס ל-7% מ-0.6% ב-1999.
בעוד שנתח של 7% נשמע עדיין קטן למדי, יש לזכור שיש עוד לא מעט מוצרים שקשה לרכוש דרך האינטרנט כמו דלק, מכוניות וארוחות במסעדות. עם זאת, בקטגוריות מסוימות כגון בגדים, המעבר לקניות דרך האינטרנט היה מהיר יותר. לפי פונאם גויאל, אנליסט בבלומברג אינטליג'נס, "המכירות המקוונות של חנויות אלה מייצגות לעתים קרובות יותר מ-15% מכלל המכירות שלהן, כך שהפוטנציאל שם עצום".
יצרנית בגדי היוגה לולולמון, רשתות אקספרס ואברקרומבי אנץ פיץ' הן בין קמעונאיות הבגדים שהמכירות המקוונות שלהן עומדות על 19% לפחות מכלל המכירות.