הריקול הגדול ביותר בהיסטוריית תעשיית הרכב: פגם בכריות אוויר של 35 מיליון מכוניות
בשלב זה יוחסו לפחות חמישה מקרי מוות לפגמים בכריות האוויר מתוצרת חברת טקאטה היפנית. מרבית המכוניות המעורבות בריקול הן של חברת הונדה, אך גם חברות נוספות נפגעו
חברת חלקי הרכב היפנית, טקאטה (Takata) מכפילה את היקף הריקול של כריות האוויר, כך שהוא הפך לריקול הגדול ביותר בהיסטוריית תעשיית הרכב.
- ריקול ברנו: 1,340 רכבי כביש שטח יזומנו למוסכים
- ריקול ענק: 6.5 מיליון מכוניות טויוטה וניסאן יזומנו למוסכים, 12 אלף מהן בישראל
- 2,339 מכוניות הונדה נקראו למוסכים - בשל תקלה פוטנציאלית בכרית האוויר
החברה כבר ביצעה ריקול לכריות אוויר שבשימוש ב-18 מיליון כלי רכב לתיקון הפגם. בעקבות ההכרזה הנוכחית, יעלה המספר ל-34 מיליון מכוניות בארה"ב. פירוש הדבר שמדובר באחד מכל שבעה כלי רכב שבכבישים בארה"ב.
בשלב זה יוחסו לפחות חמישה מקרי מוות לפגמים, אולם בעבר דחתה טקאטה את הדרישות מצד הרגולטורים להוריד מהכביש את כל כריות האוויר שעלולות להיות בעייתיות. היא אף נקנסה ב-14 אלף דולר ביום בשל סירובה לשתף פעולה עם חקירת מנהל בטיחות בדרכים האמריקאי. הסכום הזה הצטבר כבר ל-1.2 מיליון דולר, אך בשל התרחבות הריקול הפסיקו לעת עתה את המשך הטלת הקנסות.
הבעיה בכריות האוויר היא שהן מתפוצצות ותוך כדי מפזרות רסיסים לעבר הגוף והפרצוף של הנהג והנוסע שלצידו. לפי דיווחי המשטרה שהגיעו לזירות התאונות, הקרבנות נראו במבט ראשון כאילו נדקרו. מלבד מקרי המוות, רבים אחרים התלוננו על פציעות, כולל בעיות בראייה בעקבות פגיעת הרסיסים.
מרבית המכוניות המעורבות בריקול הן של חברת הונדה, אך גם חברות נוספות נפגעו. עם זאת, עוד לא ברור מה גורם להתפוצצות כרית האוויר. "מתי נגלה? אנחנו לא יודעים, אך איננו יכולים להמתין ולסכן את הבטיחות של האמריקאים", הגיב מארק רוסקינד, ממנהל הבטיחות בדרכים.
הריקול הגדול ביותר עד כה היה של פורד, שב-1980 נאלצה להוריד מהכבישים 21 מיליון מכוניות בשל בעיית תמסורת שגרמה למכוניות לצאת ממצב "פארק".