$
כלכלה ומדיניות

פוטין: יוון היא לא האשמה היחידה במשבר החוב שלה

נשיא רוסיה מותח ביקורת על היריבה המושבעת ארה"ב ועל מדיניותה הכלכלית - ואומר כי היא מהווה סכנה לכל הכלכלה העולמית

בלומברג 18:5510.07.15

נשיא רוסיה ולדימיר פוטין מזהיר מפני הסכנות של המדיניות הכלכלית האמריקאית על הכלכלה העולמית, ואמר כי יוון היא לא האשמה היחידה במשבר החוב שלה. "זו בעיה רצינית לא רק לארה"ב, אלא לכל הכלכלה העולמית", אמר פוטין לכתבים, "החוב שם (בארה"ב) עולה על התמ"ג".

 

זוהי לא הפעם הראשונה שבה פוטין תוקף את המדיניות הכלכלית של ארה"ב. בעבר הוא כבר טען ש"המונופול של הדולר מאפשר לארה"ב להתנהל כמו טפיל על הכלכלה העולמית". לפי קרן המטבע הבינלאומית, יחס החוב-תוצר של ארה"ב יירד ל-104% בשנת 2018, מרמה של 105% אשתקד.

 

נשיא רוסיה ולדימיר פוטין נשיא רוסיה ולדימיר פוטין צילום: בלומברג

 

פוטין אמר עוד, כי הוא מודאג ממשבר החוב היווני וכי הוא מקווה שהמשבר במדינה ייפתר בקרוב. נשיא רוסיה חזר על כך שראש ממשלת יוון אלכסיס ציפרס לא פנה אליו בבקשה לסיוע. עם זאת, הוא ציין כי לרוסיה יש את המשאבים על מנת לסייע באם תתבקש.

 

עוד אמר פוטין, כי רוסיה ויוון, שתיהן עם רוב נוצרי אורתודוכסי, מקיימות ביניהן קשר מיוחד. "כשהיא חברה בגוש היורו, הממשלה באתונה לא מסוגלת להוביל צעדים שיסייעו לה להחיות את הכלכלה", אמר הנשיא הרוסי. "יוון היא חברה באיחוד האירופי ונמצאת תחת התנאים של האיחוד וזה מקשה מאוד על המשא ומתן עם שותפיה", אמר פוטין.

 

הרובל בצרות

 

פוטין מתמודד בימים אלו עם בעיות כלכליות מבית לאחר שסנקציות מערביות שהוטלו על רוסיה בעקבות העימות עם אוקראינה והצניחה במחיר הנפט הביאו למיתון הראשון של רוסיה בשש השנים האחרונות.

 

הרובל הוא המטבע השני שנחלש הכי הרבה מול הדולר האמריקאי בשנה החולפת, מבין 150 מטבעות שנמצאים במעקב של בלומברג, עם צניחה של 40%. הבנק המרכזי של רוסיה הנהיג צעדים הנוגעים למט"ח בחודש מאי האחרון, עם רכישות בהיקף של 100 עד 200 מיליון דולר ביום על מנת לחדש את עתודות המט"ח של רוסיה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x