$
חברה וסביבה

המשבר בסין מתרחב: היצוא צנח ביולי ב-8.3% - וסין עלולה לפספס את יעד הצמיחה השנתי

היואן החזק והירידה בביקוש מצד האיחוד האירופי הפילו את היצוא מסין בחודש שעבר, לאחר ירידה של 6.6% בהיקף היצוא שכבר נרשמה ביוני. אם הממשלה לא תאיץ את צעדי הצמיחה שהתוותה היא תתקשה לעמוד ביעד הצמיחה ל-2015 שהועמד על 7%

בלומברג 10:3608.08.15

היצוא בסין ירד בשיעור גבוה מהצפוי ביולי, זאת על רקע היואן החזק וביקוש נמוך מהצפוי לסחורות מצד האיחוד האירופי, מה שמוסיף לחצים על ראש הממשלה לי קה-צ'יאנג לנקוט צעדים לעידוד הצמיחה.

 

היצוא לחו"ל במונחים דולריים ירד ביולי ב-8.3% לעומת החודש המקביל אשתקד. כך על פי מנהל המכס של סין. נתון זה הינו נמוך בהרבה מהתחזיות שצפו ירידה של 1.5% בהיקף היצוא, לאחר עלייה של 2.8% שנרשמה בחודש יוני.

גם היבוא בסין צנח ב-8.1% - זאת לעומת ירידה של 6.6% ביוני. לצד ההשקעות המקומיות החלשות, הירידה בהיקף הביקוש הגלובלי מאיימת על יעד הצמיחה שהציבה סין ל-2015 – 7%. הממשלה התוותה צעדי צמיחה חדשים ובכלל זה מכירות אג"ח המיועדות למימון בנייה רחבת היקף, אולם בינתיים מעכבת את החלשתו של היואן.

 

סין. "לא משנה מה תעשה הממשלה לא ניתן יהיה לראות את הצמיחה החזקה בייצוא כבעבר" סין. "לא משנה מה תעשה הממשלה לא ניתן יהיה לראות את הצמיחה החזקה בייצוא כבעבר" צילום: בלומברג

 

"הייצוא כבר אינו מנוע הצמיחה של הגידול בסין. לא משנה מה הממשלה עושה - לא ניתן יהיה לראות את הצמיחה החזקה בייצור כמו בעבר.  משמעות הדבר היא לחצי האטה נוספים", אמר לבלומברג ליו שינג'י, כלכלן ב-Bank of Communications. "משמעות הדבר היא לחצים נוספים להאטה - והדבר דורש מהממשלה להיות אגרסיבית יותר בשוק המקומי". ליו הוסיף שיש להניח כי סין תאיץ השקעות בתשתיות -  הדרך "המיידית והאפקטיבית ביותר" להמריץ את הצמיחה.

 

הייצוא לאירופה ירד ב-2.5% בשבעה החודשים הראשונים של השנה לעומת אותה התקופה אשתקד, ואילו המשלוחים ליפן ירדו ב-10.5%. נקודת אור אחת הייתה הייצוא לארה"ב שגדל ב-9.3%.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x