$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

קונצרן סיני ענק רוכש את שח"ל ב־130 מיליון דולר

חברת הטלרפואה נמכרת בפרמיה של 13% על שווי השוק בבורסת ציריך בסוף השבוע, לאחר חצי שנה של מו"מ שנחשף ב"כלכליסט". התוכנית: התאגיד הסיני שנגחאי ז'וצ'ואן רוצה לייבא את מודל שח"ל למדינה ולהתחרות בפעילות נטלי בסין

גולן חזני 07:0527.07.15

קונצרן הענק הסיני שנגחאי ז'וצ'ואן (shnghai jiuchuan investment group) רוכש את חברת הטלרפואה שח"ל תמורת 130 מיליון דולר. ל"כלכליסט" נודע כי העסקה נחתמה בסוף השבוע.

95% מהסכום יועברו לבעלי המניות של החברה, ואילו 5% אחרים יוזרמו לקופת החברה וישמשו להוצאות עסקת המכירה. את תהליך מכירת שח"ל שנמשך כחצי שנה הוביל בנק ההשקעות ברקליס.על המגעים למכירת שח"ל פורסם לראשונה ב"כלכליסט" ב־19 באפריל.

 

בעת פרסום הידיעה נסחרה שח"ל בבורסת ציריך בשווי של 90 מיליון פרנק שוויצרי (95 מיליון דולר), ומאז עלה שווייה והיא נמכרת בשווי הגבוה ב־13% מהשווי בבורסת ציריך ביום שישי.

 

 

התאגיד הסיני פרטי ומחזיק בחברות, חלקן ציבוריות בסין, בתחומים שונים. בין הפעילויות העיקריות שלו מצויות פעילות רפואית, טכנולוגית ופעילות IT הקשורה לתחום. התאגיד מפעיל כ־2,500 בתי חולים בסין.

 

זוהי עסקה שנייה בתוך כשמונה חודשים שבה חברה סינית רוכשת חברת טלרפואה ישראלית. בדצמבר האחרון רכשה חברת סאנפאוור הסינית את נטלי, חברת שירותי טלרפואה ישראלית קטנה יותר, לפי שווי של 70 מיליון דולר.

  

ארז אלרואי, מנכ"ל שח"ל ארז אלרואי, מנכ"ל שח"ל צילום: עמית שעל

 

סאנפאוור הביאה את המודל של נטלי לסין, וזו גם המטרה של התאגיד הסיני משנגחאי. הטכנולוגיה של שח"ל מתקדמת יותר מזו של נטלי ומאפשרת להפוך את הסמארטפון למכשיר א.ק.ג ברמה של בית חולים. שח"ל פעילה כיום בישראל, גרמניה ויפן. החברה גם מצויה בתהליכי חזרה לפעילות בארה"ב לאחר שתקופת אי־התחרות שלה, בעקבות מכירת פעילותה בארה"ב לפני חמש שנים תמורת 110 מיליון דולר, הסתיימה. לשח"ל אין פעילות בסין, אולם היא השלימה בשבועות האחרונים את קבלת האישורים מצד רשות המזון והתרופות הסינית לפעילות במדינה.

 

שח"ל נוסדה ב־1987 על ידי יורם אלרואי, אביהם של ארז ויריב אלרואי, מנכ"לים משותפים בחברה. שח"ל התחילה את דרכה כחברה שמפעילה קו של ניידות לטיפול נמרץ והפכה לחברה המספקת שירותי ניטור ואבחון מרחוק של חולי לב וריאה.

 

קבוצת אלרואי מחזיקה כיום ב־26.6% ממניות שח"ל. משפחת קרתי מחזיקה ב־8.5% ממניות החברה. אלי אלרואי (אין קשר משפחתי לבעלי השליטה), לשעבר מנכ"ל ג'י.טי.סי פולין וכיום מנהל העסקים של אייל עופר (בנו של סמי עופר), עופר עצמו ושלמה בן־חיים מחזיקים ב־7% ממניות החברה כל אחד.

 

החברה עברה מהפסד לרווח ב־2014. הרווח הנקי עמד על 800 אלף דולר לעומת הפסד של 4.1 מיליון דולר ב־2013. ההכנסות עלו ב־33% והסתכמו ב־40 מיליון דולר. את שח"ל ייצג בעסקה עו"ד אודי כנעני ממשרד FWMK, ואילו את התאגיד הסיני ייצגו מייק רימון ויואב שדה ממשרד מיתר.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x