$
כלכלה ומדיניות

סיטיגרופ: "סין בדרך למיתון - הממשלה לא פועלת מספיק מהר"

לפי הכלכלן הראשי בבנק, הדבר היחיד שימנע מיתון במדינה הוא השקה של תוכנית תמריצים פיסקאליים, ואולם "ההנהגה אינה מוכנה לצעד כזה". לדבריו, נפילת סין תגרור את הכלכלה הגלובלית למיתון

שירות כלכליסט 10:0928.08.15

סין בדרכה למיתון, אך ההנהגה לא פועלת מהר מספיק כדי להימנע מהאטה משמעותית - כך מזהיר הכלכלן הבכיר בסיטיגרופ ווילאם בויטלר. 

לדבריו, הדבר היחיד שיצליח למנוע מיתון סיני, אותו בויטלר מגדיר כצמיחה של 4% "לפי הנתונים הרשמיים הכוזבים" במשך שנה, הוא תוכנית תמריצים פיסקאליים המבוססת על צריכה שתמומן על ידי הממשלה בפיקוח הבנק המרכזי. "על אף שהכלכלה קוראת לכך, ההנהגה הסינית אינה מוכנה לצעד הזה", אומר בויטלר, לשעבר חבר חיצוני בבנק המרכזי של אנגליה. "הכלכלה הזו בדרך למיתון".

 

 

ראש ממשלת סין לי קצ'יאנג ממשיך להגן על יעד צמיחה של 7%, אך להערכתו של בויטלר, שיעור ההתרחבות הממשי הוא "ככל הנראה קרוב יותר ל-4.5% או פחות". לי חזר והתחייב כי יימנע מתוכנית תמריצים דומה לזו שהושקה בעקבות המשבר הפיננסי של 2008 וגרמה לזינוק בחובות של הממשלות המקומיות והחברות.

 

עם זאת, בויטלר מעריך כי בסופו של דבר ההנהגה הסינית תפעל "אך זה יהיה מאוחר מכדי למנוע מיתון, שקרוב לוודאי יפיל יחד איתו את הכלכלה העולמית כולה לשיעור צמיחה הנמוך מ-2% - שזו ההגדרה שלי למיתון עולמי".

 

הבורסה בנשגחאי נפלה בכ-8% בשבוע האחרון, מה שגרר גלי הדף בשווקים ברחבי העולם; בתגובה, הבנק המרכזי נקט צעדים שונים, בהם הזרמת עשרות מיליארדי דולרים לשווקים והורדת הריבית.

 

בדומה להערכתו של בויטלר, גם האנליסטים בחברת Evercore ISI הגיעו למסקנה כי הכלכלה הסינית למעשה התכווצה ביולי, כך שהתחזית עבור השנה הנוכחית היא אופטימית יתר על המידה ואף כלל לא מציאותית.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x