שר האנרגיה המצרי: "גילוי שדה הגז לא יפגע במו"מ עם ישראל"
לדברי שריף איסמעיל, "איננו מתנגדים לתוכניות של חברות פרטיות הפועלות במצרים המבקשות לייבא גז; עם זאת הן ייאלצו לקבל אישור מהממשלה"
- מצרים: בשדה הגז הענקי יושקעו 7 מיליארד דולר
- תגלית הגז תערער את השליטה הרוסית באירופה
- בעקבות גילוי שדה הגז הענק, מצרים מודיעה: נפסיק לייבא גז טבעי בתוך 5 שנים
חברת האנרגיה האיטלקית Eni חשפה ביום ראשון כי שדה הנפט שגילתה הוא הגדול ביותר בים התיכון. אולם הגילוי העלה חשש בקרב תעשיית הגז בארץ שמאגר לווייתן יפסיד עסקה לספק גז למפעל של גז טבעי נוזלי (LNG) במצרים.
"כל משא ומתן בין חברות פרטיות במצרים ובמזרח הים התיכון, כלומר ישראל וקפריסין, לא ייעצר", הכריז השר בראיון לסוכנות רויטרס. "המשא ומתן וההסכמים הראשוניים ממשיכים", הוסיף וציין כי חברות פרטיות יצטרכו לזכות באישור הממשלה לייבא גז מישראל.
אולם למרות דבריו של איסמעיל, חברות נפט מערביות שפועלות במצרים ומנהלות מגעים עם חברות ישראליות לייבוא גז, יצטרכו להחליט בעצמן אם הגילוי במצרים משנה את המשוואה.
"איננו מתנגדים לתוכניות של חברות פרטיות שפועלות במצרים ורוצות לייבא גז ממדינות במזרח הים התיכון", הכריז איסמעיל.
איסמעיל ציין עוד כי ייצור הגז מהשדה החדש ישמש בעיקר לצרכיה של מצרים, כך שבשלב זה נראה שאין למצרים תכניות לייצוא. "העדיפות היא השוק המקומי", אמר.
לדבריו, ב- Eni מתכוונים להעביר תכנית פיתוח של השדה עד סוף אוקטובר, שבה יפרטו את מספר הבארות שיחפרו, והייצור צפוי לצאת לדרך בתחילת 2018. אולם להערכת האנליסטים לוח הזמנים הזה שאפתני ביותר, כך שלפחות בטווח הקצר מצריים עדין תצטרך לפנות ללוויתן כדי למלא את צרכי הגז שלה.