אובמה: נקלוט לפחות 10,000 פליטים סורים בשנה הבאה
הנחה את הממשל להתכונן לקליטתם של הפליטים מהמדינה; לפי ההערכות, היו אמורים להיקלט השנה 1,800 פליטים סורים בארה"ב
נשיא ארה"ב, ברק אובמה, הנחה את הממשל להתכונן לקליטת לפחות 10,000 פליטים סורים בשנה הבאה, כך מסר היום (ה') דובר הבית הלבן. לפי ההודעה, מדובר ב"עלייה משמעותית" בהתחייבות ארה"ב לקלוט פליטים מהמדינה שסועת המלחמה. לפי ההערכות, היו אמורים להיקלט השנה 1,800 פליטים סורים בארה"ב. תאריך היעד הוא השנה הפיסקאלית שמתחילה ב-1 לאוקטובר.
- החשש ממהגרים דוחף את הבריטים לפרישה מהאיחוד
- "גרמניה זקוקה לידיים העובדות של המהגרים"
- זרם הפליטים הסורי הוא איתות לכך שמדינתם כבר לא תתאושש
גרמניה התחייבה השבוע להקצות 6 מיליארד יורו לטיפול במאות אלפי הפליטים הנכנסים למדינה. ההתחייבות הזו מצד ממשלתה של הקנצלרית אנגלה מרקל התקבלה בסיום שיחות בנוגע לאופן ההתמודדות עם הזרם חסר התקדים של מחפשי מקלט לאירופה בכלל, ולגרמניה בפרט. מרביתם של הפליטים מגיעים מסוריה, מעיראק, מאפגניסטאן ומדינות נוספות המוכות מלחמה ועוני. לפי ההערכות בגרמניה, עד סוף השנה ייכנסו לשטחה 800 אלף מהגרים. מבקשי המקלט בגרמניה יזכו לדיור משופר, שיעורי לימוד שפה ואבטחה מוגברת. בנוסף, הממשלה הגרמנית מתכוונת לאמץ צעדים שיקלו על גירוש מבקשי מקלט ממדינות שיוגדרו כ"בטוחות", כמו אלבניה וסרביה.
תנועת הנטישה של הסורים החלה זמן קצר אחרי פרוץ מלחמת האזרחים בשנת 2011. היעדים העיקריים של הפליטים היו המדינות השכנות ובראשן - ירדן, לבנון וטורקיה, ששם נמצאים כיום יותר מ־3 מיליון פליטים, פי עשרה ממספרם באירופה.
הטיפול בהם הפך בשנים האחרונות לנושא מרכזי לדיון בעיקר בירדן ובלבנון, שאינן נהנות ממשאבים ניכרים שיכולים לסייע להן להתמודד עם הצרכים האדירים של הפליטים. בירדן אף נשמעו טענות של אזרחים כי הפליטים גורמים לירידה בשכר במשק, בשל נכונותם לקחת כל עבודה בכל מחיר. בד בבד גם נשמעו טענות בנוגע לקוד ההתנהגות שלהם. עם זאת, תלונות הממשלה הירדנית נגד הקהילה הבינלאומית על חוסר הסיוע נענו רק בחלקן.