הודו רוצה רכבת מהירה כמו ביפן
ראשי שתי המדינות קרובים לחתימה על הסכם בשווי 15 מיליארד דולר לבניית הרכבת המהירה הראשונה בהודו
ראשי ממשלות יפן והודו עומדים לחתום על הסכם ראשוני בשווי 15 מיליארד דולר לבניית הרכבת המהירה הראשונה בהודו. גורמים רשמיים בשתי המדינות אומרים שההסכם להקמת תשתית מסילות באורך כולל של 505 קילומטרים לרכבת אולטרא-מהירה שתקשר בין מומבאיי לאחמדאבאד, ייחתם בין שינזו אבה לנרנדרה מודי בניו דלהי בסוף השבוע.
- צרפת והודו במיזם עולמי להנגשת אנרגיה סולארית
- שטפונות מאיימים על "בירת הרכב" של הודו: חברות נאלצו לעצור הייצור
- יפן כבר לא במיתון - התוצר גדל בקצב שנתי של 1% ברבעון השלישי
השקעה בסדר גודל כזה תבסס עוד יותר את הקשרים האסטרטגיים והמסחריים בין הכלכלה השנייה והשלישית בגודלה באסיה. העסקה, שתמומן בחלקה באמצעות הלוואה מיפן בריבית של 0.5% למשך 50 שנה, תקצר את משך הנסיעה בין שתי הערים משמונה שעות - לשעתיים בלבד.
"סביר שהם יחתמו על הסכם", אמר גורם רשמי ל-CNBC וציין שהנציגים היפנים במשא ומתן הסכימו לתנאיה של הודו לגבי חבילת מימון זולה. התקשורת המקומית בהודו דיווחה אתמול, כי הקבינט של הודו כבר אישר את העסקה. ייתכן שהמסילה תורחב על ניו דלהי.
הודו מתכוונת להשקיע 137 מיליארד דולר במערכת המסילות העצומה והמיושנת שלה במהלך 5 השנים הבאות, במאמץ לשפר את תנועת הרכבות ואת הקיבולת שלהן. אולם המסילות הקיימות כבר עמוסות וכך גם הכבישים ושדות התעופה, כך שצפוי ביקוש מאד גדול לרכבת החדשה.
אבה ומודי, שנחשבים ל"אנשים החזקים" בפוליטיקה המקומית, מפתחים זמן מה קשר קרוב."לעסקה זו יהיו יתרונות לשני הצדדים. אבה לא רק צריך לנסות למכור את הרכבת המהירה - ה"שינקסאן" - הוא צריך גם להסביר מה הודו תרוויח מכך", אמר טקאשי שימאדה, נשיא Indo Business Centre בטוקיו.
עסקה זו יכולה לחזק את אבה פוליטית וכלכלית, בייחוד לאחר שסין חטפה פרויקט רכבת מהירה דומה באינדונזיה על ידי כך שהבטיחה מימון מלא וחיתום מלא לפרויקט.