סקר בגרמניה: 40% רוצים שמרקל תתפטר - עקב משבר הפליטים
עם זאת 45% אמרו כי מדיניותה של הקנצלרית בנושא אינה סיבה המחייבת את התפטרותה. מרקל מותקפת גם על ידי המפלגות בקואליציה שלה
מרקל, שנהנתה משיעורי תמיכה גבוהים בתחילת השנה שעברה, החלה לסבול מבידוד פוליטי בחודשים האחרונים, כאשר גם חבריה בגוש השמרני לחצו עליה לגבש קו יותר נוקשה כלפי הפליטים. כתוצאה מהלחץ הציבורי בגרמניה, מפלגתה של מרקל יחד עם המפלגה הסוציאל-דמוקרטית שחברה בקואליציה, הסכימו אתמול להקשיח את ההוראות החלות על הפליטים והגיעו לכמה פשרות בנושא, אבל הויכוח על הקשחת המדיניות כלפי הפליטים יצר מתיחות בקואליציה של מרקל.
הסקר נעשה בתאריכים 25-22 בינואר בקרב 2,047 נשאלים. לעומת40% הסבורים כי על מרקל להתפטר בגלל משבר הפליטים,45% אמרו כי מדיניותה של מרקל בנושא היא לא סיבה שצריכה לחייב את התפטרותה. זו היתה הפעם הראשונה שבה הסוקרים שאלו את הנשאלים האם מרקל צריכה להתפטר.
בסקר נוסף שנעשה, נמצא כי הבלוק של מרקל שמרכיב את הממשלה זוכה לתמיכה של 37%, לעומת 42% בספטמבר האחרון. 24% מהנשאלים הביעו תמיכה במפלגה הסוציאל-דמוקרטית. על פי הסקר, 11% תומכים במפלגה הימנית (אלטרנטיבה לגרמניה A.F.D).
שלוש המפלגות שנמצאות בשלטון נחושות להראות למצביעים שהממשלה שולטת במשבר הפליטים. הסיבה היא שבחודש מארס הקרוב ייערכו בחירות בשלוש מדינות בגרמניה, והבחירות הכלליות צפויות בשנה הבאה.
במקביל, גם בני בריתה האירופים של מרקל החלו לגרור רגליים בכל הקשור לבעיית הפליטים. הקאנצלרית זכתה לביקורת ממדינות באיחוד האירופי על עמדתה בנושא משבר הפליטים, כולל מראש ממשלת איטליה, מתאו רנזי, שאיתו נפגשה היום