בייג'ינג תעלה את הרף ל"התרעה אדומה" על זיהום אוויר חמור
החל מחודש מרץ יעלה הרף לפרסום התרעה מ־200 ל־500 חלקיקי זיהום למ"ר. המהלך מגיע חודשיים בלבד לאחר שהעיר פרסמה אזהרת זיהום אוויר חריף לראשונה בתולדותיה. עד כה הסתמכה בייג'ינג על הרף העליון המקובל בארה"ב
השלטונות בבייג'ינג העלו את הרף העליון לפרסום התרעה חמורה על זיהום אוויר - כך דיווחה אתמול סוכנות הידיעות הממשלתית שינחואה, חודשיים לאחר שערפיח רעיל כיסה את העיר והביא לפרסום "התרעה אדומה" לראשונה בתולדותיה.
- כישלון מתמשך בטיפול בזיהום האוויר: מפעלים בבייג'ינג עצרו את הייצור בגלל הערפיח
- בפעם השנייה החודש: אזהרת זיהום האוויר בבייג'ינג - לרמה הגבוהה ביותר
- לראשונה בהיסטוריה: הופעל "קוד אדום" בבייג'ינג - בשל זיהום אוויר
בדצמבר 2015 נסגרו בבייג'ינג בתי ספר והופסקו עבודות בנייה בחוץ כאשר זיהום כבד ירד על העיר. אז פרסמו השלטונות התרעה אדומה לראשונה מאז החלה סין למדוד את זיהום האוויר בעזרת שיטה זו ב־2013.
החל מסוף חודש מרץ, הרף העליון לפרסום האזהרה יעלה מממוצע יומי של 200 חלקיקי זיהום למ"ר לממוצע יומי הגבוה מ־500, או 300 במהלך יומיים ברצף, או 200 במהלך ארבעה ימים ברציפות — כך הודיעה הרשות להגנת הסביבה הסינית. ליו ויי, בכיר ברשות, אמר כי הצעד נועד להדק את הבקרה על רמות הזיהום ברחבי המחוזות בסין.
לפי מדד איכות האוויר הבינלאומי, אזהרה אדומה מתפרסמת כשריכוז החלקיקים הוא מעל 200 — רמה שבארה"ב, למשל, מוגדרת כ"מסוכנת מאוד".
הקריטריון החדש מיועד לנרמל את אזהרות הזיהום ברחבי בייג'ינג בהתאם לערים השכנות במחוז חביי הסמוך, ולקבוע רף אחיד להוצאת ההתרעות ברחבי המדינה. זיהום הוא נושא רגיש בסין, כאשר מדי שנה מתעוררות אלפי מחאות בעקבות הדאגות לגבי איכות האוויר הירודה. לאחרונה אף התפרסם מחקר של צוות חוקרים מקנדה, ארה"ב, סין והודו, שמצא כי 5.5 מיליון איש מתו בטרם עת ב־2013 ברחבי העולם בגלל מחלות הנגרמות מזיהום אוויר. מתוכם 1.6 מיליון בסין ו־1.4 מיליון בהודו. בייג'ינג, מהערים המזוהמות ביותר בסין, הודיעה בינואר השנה כי תסגור יותר מ־2,000 חברות קטנות ומזהמות במהלך 2016.
הממשל בסין הציב לעצמו יעד של הפחתת הזיהום בבייג'ינג והמחוזות הסמוכים ב־40% עד שנת 2020, מרמת זיהום האוויר של 2013. אלא שכעת השלטונות מודים כי לא יצליחו לעמוד ביעד לפחות עד שנת 2030, לאחר שרק ביום שישי האחרון טען בכיר בממשל כי רמות הזיהום ירדו בשנתיים האחרונות.
לפי דיווח של סוכנות הידיעות שינחואה, העיר מתכננת לפתח חמישה "מסדרונות אוויר" גדולים כדי לעזור לפיזור הערפיח. את מסדרונות האוויר ייצרו בעזרת בנייה נמוכה, פארקים מחוברים ונהרות ואגמים מלאכותיים, והם יתוכננו כך שינתבו את זרם האוויר דרכם. עם זאת, לא פורסם תאריך יעד לסיום הפרויקט.