חוב הלימודים של דור המילניום בארה"ב לא יפריע לפנסיה שלו
שכר הלימוד באוניברסיטאות בארה"ב מזנק ב־3%–5% בשנה, ובהתאם עולה הביקוש להלוואות סטודנטים. מחקר חדש מצא כי בני דור המילניום בעלי חוב לימודים מחזיקים בקרנות פנסיה בהיקף דומה לבני גילם שלא לקחו הלוואה עבור לימודים
הלוואות הסטודנטים עבור לימודים אקדמיים בארה"ב אמנם ממשיכות לגדול בהיקפן ולהוות נטל על הכלכלה האמריקאית, אך מחקר חדש של מרכז מחקר בוושינגטון מצא כי עד גיל 30, ההבדל בין שיעור המחזיקים בקרנות הפרישה בקרב בני דור המילניום בעלי חוב לאלו החופשיים ממנו "לא מובהק סטטיסטית".
החוקרים בדקו כ־9,000 בני דור המילניום שנולדו בין 1980 ו־1984, וחקרו את היקף חוב הלימודים שלהם בגיל 25 מול תוכנית הפרישה והנכסים שהחזיקו בגיל 30. כשני שליש משתי הקבוצות — בעלי החוב והחופשיים ממנו – החזיקו במסלולי חיסכון לפנסיה של כ־401 אלף דולר. עד גיל 30, בוגרי קולג' ללא חובות החזיקו כ־18 אלף דולר בחסכונות פרישה, בהשוואה לעשרת אלפים דולר אצל בוגרי קולג' בעלי חוב. הפער הצטמצם משמעותית כאשר הכניסו לחישוב משתנים כמו משכורות לאחר סיום הלימודים, מאפיינים דמוגרפיים ותעסוקה.
יחד עם זאת, החוקרים מצאו כי לחוב הלימודים עלולה להיות השפעה משמעותית על המצב הכספי הכולל של אותם בוגרים. אלו מדור המילניום אשר לקחו הלוואות עבור לימודיהם, נטו להיות בחוב ממוצע של 10.7 אלף דולר. בהשוואה, בוגרי קולג' ללא חוב לימודים, החזיקו בחוב ממוצע של 4,800 דולר.
השכלה אקדמית מהווה כעת את ההוצאה השנייה בגודלה עבור אינדיבידואלים בארה"ב, שנייה רק לרכישת דירה. באופן אירוני, העלייה בהלוואות הסטודנטים גרמה לזינוק גם בשכר הלימוד בקולג'ים ברחבי ארה"ב. על פי נתוני עמותת קולג' בורד, שכר הלימוד עולה בממוצע של בין 3%־5% כל שנה.
בזמן משבר 2008, קוצצו תקציבים ציבוריים רבים בהשכלה הגבוהה, ושכר הלימוד זינק בהתאם. בקולג'ים פרטיים, שכר הלימוד הממוצע זינק ב־54% בעשור האחרון. שכר הלימוד בקולג'ים ציבוריים, שספגו את הפגיעה הגדולה ביותר מהקיצוץ במימון הציבורי, זינק ב־71% באותה תקופת זמן. בעקבות זאת, צמח גם הביקוש להלוואות סטודנטים ועזרה פיננסית מהמוסדות השונים.
אריק גרינברג, נשיא חברה לייעוץ אמר ל־CNBC כי "כמו בכל סחורה, ככל שיותר כסף מושקע בה, כך מחירה יעלה, זה מעגל", אמר. כ־7 מיליון אמריקאים נמצאים בחדלות פרעון מתוך 43 מיליון בעלי חוב לימודים. היקף החוב הכולל של אותם חדלי פירעון עומד על 1.25 מיליארד דולר. הם מוגדרים כחדלי פירעון רק לאחר שלא נוצר עמם כל קשר, בין אם באמצעות אימיילים, מכתבים או שיחות, במשך לפחות שנה. לפני כשנה הכריזה ממשלת ארה"ב כי תשיק תוכנית שנועדה לעזור לאותם לווים להחזיר את החוב שלהם, בעזרת קיצוץ חודשי במשכורות שלהם וויתור על חלקו, זאת במידה שיגיבו לניסיון התקשורת עמם.