1,150 שקל לחבילת פסטה: כך נראים החיים בוונצואלה
המדינה סובלת ממשבר כלכלי קשה ומהאינפלציה הגבוהה בעולם; בעקבות המחסור החריף במזון, בשוק השחור גובים מחירים מטורפים
לכך יש להוסיף את העובדה ששיעור האינפלציה בוונצואלה הוא הגבוה בעולם, ולפי חלק מההערכות יטפס ל-2,200% עד סוף השנה הבאה. כתוצאה מכך, המטבע המקומי הבוליבר סובל מפיחות חד, שמקשה על המדינה ועל הקמעונאיות לרכוש מזון ולמלא את המדפים. פירוש הדבר, עלייה חדה במחירים ומחסור בגישה למוצרים בסיסיים.
ב-CNN מדווחים כי יש שלושה סוגים של שווקים בהם ניתן לרכוש מזון בוונצואלה: חנויות בבעלות הממשלה שאמנם מציעות מחירים מסובסדים, אך כוללות חוקים נוקשים. למשל, מותר לקנות מזון רק ביום מסוים בשבוע, ולרוב עומדים שעות בתור, כשיש סיכוי גבוה שהמוצר כבר אזל. האפשרות השנייה היא סופרמרקטים פרטיים, שהם יקרים יותר וגם סובלים ממחסור במוצרים.
האפשרות השלישית היא השוק השחור. אולם יש לקחת בחשבון שאפשרות זו היא לא חוקית, מסוכנת, וגם יקרה להחריד. כך למשל, אריזת פסטה עולה בסביבות 300 דולר. עם זאת, שכר המינימום במדינה עומד על 15 אלף בוליבר בחודש (1,507.58 דולר), כך שמרבית האנשים לא באמת יכולים להרשות לעצמם את המחירים בשוק השחור. בארה"ב לעומת זאת, אותה חבילת פסטה עולה דולרים ספורים.
בהיעדר חלב טרי, רבים פונים לשימוש לאבקת חלב, שעולה 703.54 דולר (7,000 בוליבר) לאריזה של ק"ג. קמח תירס, הדרוש להכין את אחת המנות הפופולריות במדינה, הארפאס (מנות טורטייה ממולאת ועבה) עולה 301.5 דולר (3,000 בוליבר).
בוונצואלה העלו כמה פתרונות יצירתיים להכנסת אוכל למדינה, למשל שג'מייקה תשלם את חוב הנפט שלה עם מזון ולא מזומן, אך מחירי המזון ימשיכו להישאר גבוהים.
כך נראים החיים עם אינפלציה: זו עלות מוצרי בסיס בוונצואלה ובישראל