דרום קוריאה אסרה על שיווק דגמי ניסאן, ב.מ.וו ופורשה
הסנקציות הוטלו בשל חשד לזיוף נתוני זיהום וייכנסו לתוקפן באופן מיידי. תלונה פלילית הוגשה נגד ניסאן
פרשת זיוף נתוני הזיהום של חברת פולקסווגן נדחקה אמנם לשוליים באירופה, אך בדרום קוריאה מוסיפים הרגולטורים לבחון כל יצרן רכב, זר בעיקר, ולהטיל סנקציות מחמירות על מי שנחשדים בזיוף נתונים.
- פניית הפרסה של ניסאן: האם בריטניה הבטיחה סיוע ליצרנית הרכב?
- הזוכות במכרז רכבי השרים: ניסאן וסקודה
- עכשיו זה רשמי: רנו ניסאן רכשה 34% ממיצובישי תמורת 2.3 מיליארד דולר
ברוח זו אסר אתמול (ב') המשרד לאיכות הסביבה בדרום קוריאה על חברות ניסאן, ב.מ.וו ופורשה לשווק עשרה דגמי ליבה, זאת בחשד לזיוף תוצאות מבחני פליטות מזהמים. האיסור המחמיר נכנס לתוקפו באופן מיידי.
במקביל הגיש המשרד תלונה פלילית נגד החטיבה הקוריאנית של ניסאן על זיוף נתוני הזיהום, זאת לאחר שהיצרנית היפנית שילמה קנס במאי שעבר. דובר מטעם ניסאן מסר כי היצרנית תשתף פעולה עם הרגולטור, בעוד נציגים מטעם ב.מ.וו מסרו כי יפעלו לחידוש אישורי המכירה. פנייה למשרדי פורשה לא נענתה.
אף שהממשל הקוריאני לא פירט באילו דגמים מדובר, על פי הערכות נכללים ברשימה האסורה דגמי פורשה מקאן, ניסאן פאת'פיינדר וב.מ.וו X3. בנוסף לאיסור המכירה, הטיל הממשל על היצרניות קנסות בסכום כולל כ־6 מיליון דולר בגין זיוף נתוני הפליטה של 4,523 רכבים ששווקו כבר בדרום קוריאה.
פולקסווגן אינה נכללת ברשימת היצרנים האסורים, אך זאת משום שכבר נחקרה לעומק על ידי הממשל הקוריאני באוגוסט שעבר, ונקנסה.
שוק הרכב הקוריאני נחשב לשוק מסוגר במיוחד. על פי נתוני איגוד יבואני ומפיצי הרכב הקוריאני, קומץ יצרניות רכב קוריאניות ובהן יונדאי, קיה וסאנגיונג מחזיקות בכ־85% מנתח השוק. חלק ניכר מ־15% הנותרים הם דגמי יוקרה אירופים, מתוצרת חברות כמו אאודי וב.מ.וו. בקרב הדגמים המיובאים נחשבים מנועי הדיזל של ב.מ.וו ומרצדס בנץ לבחירה המועדפת. זאת כאשר רוב הדגמים של היצרניות הקוריאניות המשווקים בקוריאה הם בעלי מנועי בנזין.