דו"ח העושר: 2,260 מיליארדרים שווים יותר מגרמניה וצרפת
מספר המיליארדרים בעולם עלה במהלך 2016 ב-3% על פי דו"ח "הורון"; וורן באפט וביל גייטס שומרים על המקומות הראשונים כאשר ג'ק בזוס מתקרב אליהם בצעדי ענק. האיש העשיר ביותר בסין הוא וואנג ג'יאנלין ואחריו ג'ק מא
ההון המצרפי של המיליארדרים זינק ב-16% במהלך 2016, ועומד על היקף שווה ערך ל-11% מהתוצר הגלובלי השנתי. עושרם גדול מהתוצר של כל מדינה בעולם, למעט ארה"ב וסין.
"המיליארדרים צוברים הון במהירות הטורבו", ציין רופרט הוגוורף, יו"ר ארגון "הורון" וחוקר ראשי.
ואכן, במהלך 5 השנים האחרונות חלה התפוצצות במספר המיליארדרים בעולם, עם נסיקה של 55%. היות שרוב העושר בעולם מוסתר, קשה לאמוד את היקפו המדויק, ועל כן ייתכן שמספר המיליארדרים בעולם כיום קרוב יותר ל-5,000, אומר הוגוורף.
"ישנם מיליארדרים שיוצאים מגדרם להסתיר את הונם, ובכל מקרה - רוב העשירים מאוד דיסקרטיים ומעדיפים לפעול תחת הרדאר".
609 מיליארדרים בסין, 552 מיליארדרים בארה"ב
סין הובילה שוב על פני ארה"ב במספר המיליארדרים – 609 מול 552, בהתאמה. בשנה שחלפה נוספו בסין 41 מיליארדרים נטו, ואילו בארה"ב – 17. עם זאת, על פי מגזין פורבס ארה"ב עודנה מובילה במספר המיליארדרים. הפעם בין פורבס ל"הורון" נוצר בשל הבדלים בשיטות הספירה. ביחד, שתי המדינות מכילות כמחצית מהמיליארדרים בעולם, על פי הורון.
היכן שוורן באפט וביל גייטס עודם מחזיקים בראש הדירוג העולמים עם הון עצמי של 81 מיליארד דולר ושל 78 מיליארד דולר, בהתאמה, הרי שג'ף בזוס של אמזון מתקרב אליהם בצעדי ענק. על פי "הורון" שוויו הנקי של בזוס זינק ב-37% בשנה שעברה ל-72 מיליארד דולר.
האיש העשיר בסין הינו איש העסקים וואנג ג'יאנלין ומשפחתו, ששווים הוא 30 מיליארד דולר, ואחריו מייסד עלי-באבא, ג'ק מא ששוויו 29 מיליארד דולר.
שני שלישים מהמיליארדרים בעולם עשו את הונם במו ידיהם, ולא ירשו אותו, על פי הדוח.