דיווח: טראמפ בוחן צו נשיאותי שעשוי להוביל להטלת מכסים
הצו הנשיאותי, אם ייצא לפועל, יורה לבדוק האם הגירעונות המסחריים של ארה"ב בתחומים מסוימים נובעים מסובסידיות לא הוגנות שמעניקות ממשלות זרות; התחום הראשון שנמצא על הכוונת - תעשיות הפלדה והאלומיניום
- סין שולחת מסר פייסני לארה"ב: "מלחמת סחר רק תזיק לכולם"
- "שי ג'ינפינג פשוט רוצה להוריד את ארה"ב מהגב שלו"
- "מרקל תזהיר את טראמפ: נטיל מכסים גבוהים על חברות אמריקאיות"
הפחתת גירעונות המסחר של ארה"ב היא חלק מרכזי באג'נדה הכלכלית של טראמפ, ונועדה להגדיל את מספר משרות הייצור בארה"ב. הנשיא האמריקאי מתמקד בעיקר בשינוי קשרי המסחר עם מקסיקו וסין.
בכיר בממשל אמר ל"רויטרס" כי הצו הנשיאותי, אם אכן ייצא לפועל, יורה לבדוק האם הגירעונות המסחריים של ארה"ב עבור מוצרים מסוימים נובעים מהצפת השוק בסחורות מיובאות הנמכרות מתחת למחיר עלות ומסובסידיות לא הוגנות שמעניקות ממשלות זרות. מסקנות החקירה עשויות להוביל בסופו של דבר להוספת מכסי יבוא. הבכיר, שביקש להישאר בעילום שם, לא פירט על אילו קטגוריות מוצרים מדובר. "הממשל מתכוון להשתמש בתוצאות החקירה כדי להחליט על הדרך הטובה ביותר להתקדם, זו יכולה להיות החלטה מלא לעשות דבר ועד הטלת מכס נוסף", אמר.
באתר החדשות Axios דיווחו כי לפי מקורות בממשל, הצו הנשיאותי הפוטנציאלי יתמקד בתעשיות הפלדה והאלומיניום, הנאבקות בייבוא הסיני. תחום נוסף שכנראה ייכלל בצו הוא מוצרים חשמליים לבית, שבו יצרניות מדרום קוריאה ומסין מגדילות את נתח השוק שלהן.
לא ברור בשלב זה מתי ואם בכלל ייצא הצו הנשיאותי הזה לפעול. הוא יצטרף לצו נפרד, עליו חתם טראמפ ב-31 במרץ, שהורה למשרד המסחר לבדוק האשמות של ניצול מסחר וההשפעות שלו על הגירעון המסחרי של ארה"ב.
בסוף השבוע האחרון נפגש טראמפ עם נשיא סין שי ג'ינפינג בפלורידה, והשניים הסכימו לפתוח בתוכנית 100 ימים לדיונים על מסחר במטרה להעלות את הייצוא האמריקאי לסין ולהפחית את הגירעון המסחרי של ארה"ב מול סין.