$
כלכלה ומדיניות

טראמפ "שוקל ברצינות" לפרק את הבנקים בוול סטריט

נשיא ארה"ב אמר ל"בלומברג" כי הוא בוחן אפשרות להפרדת תחום ההשקעות של הבנקים מהפעילות השוטפת - בדומה לחוק "גלאס-סטיגל" מימי השפל הכלכלי הגדול; עוד ציין טראמפ כי תיתכן העלאה של מס הדלק - לצורך שיפור הכבישים

בלומברג 09:5402.05.17

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ אומר כי הוא שוקל ברצינות לפרק את הבנקים הגדולים של וול סטריט, זאת בדומה לחוק "גלאס-סטיגל" מימי השפל הכלכלי הגדול של שנות ה-30 במאה הקודמת, שחייב להפריד את פעילות ההשקעות של הבנקים מהפעילות השוטפת.

 

"אני בודק את העניין", אמר טראמפ בראיון של 30 דקות שהעניק לסוכנות החדשות בלומברג מהחדר הסגלגל. "יש אנשים שרוצים לחזור למערכת הישנה, נכון? אז אנחנו נסתכל על זה". טראמפ ניצל את הבמה גם כדי להגן שוב על ניסיונותיו הכושלים עד כה להחליף את רפורמת הבריאות של ברק אובמה, לדבריו, התחליף הרפובליקני יגן על אמריקאים עם בעיות רפואיות בדיוק כפי שאובמה-קר עשה.

 

בעקבות דבריו של טראמפ על פירוק הבנקים נפל מדד KBW שעוקב אחרי מניות הבנקים בארה"ב. חוק גלאס-סטיגל חילק בנקים לשתי קטגוריות: בנקים שבהם מפקידים כסף, שלרוב מספקים הלוואות לעסקים ולאנשים, ובנקי השקעות וחברות ביטוח שסוחרים ומנפיקים אג"ח ומתמקדים במבני השקעה מורכבים. ההפרדה הזו אמורה להגן על כספי האזרחים הפשוטים מתנודות שוקי ההון.

 

דונלד טראמפ דונלד טראמפ צילום: איי פי

 

עוד ציין טראמפ בראיון כי הוא פתוח לאפשרות של העלאת מס הדלק האמריקאי במטרה לממן פרויקטי תשתיות, זאת אף שמדובר במדיניות שאינה אהודה על הרפובליקנים. לדבריו, העלאת מס הדלק תהיה מקובלת על נהגי המשאיות, כל עוד ההכנסות יוקדשו לשיפור מערכת הכבישים במדינה. עוד בענייני מסים הדגיש טראמפ כי רפורמת המס המתוכננת שלו, אותה חשף בשבוע שעבר, בשילוב עם פתיחת המו"מ על הסכמי הסחר, ישמשו כתמריצים נחוצים לכלכלה. עם זאת, הוא הודה כי הצמיחה ברבעון הראשון, שעמדה על 0.7% היא "גרועה ביותר". אף שזקף לזכותו את נתוני התעסוקה החיוביים מאז נכנס לתפקיד בינואר, טראמפ אינו סבור כי ההאטה בצמיחה קשורה אליו. "הרבעון הראשון והרבעון השני אינם בדיוק הרבעונים שלי. למען ההגינות, זה הכל שאריות. אני רק הגעתי לפה", אמר. "הכלכלה צומחת בשיעור של 1% או פחות, אז צריך לעשות משהו, צריך תמריצים".

 

נשיא ארה"ב התייחס גם לנושאי מדיניות חוץ, ואמר כי בנסיבות מסוימות יסכים להיפגש עם מנהיג צפון קוריאה קים ג'ונג און, אם בכך יוכל להימנע מעימות צבאי. "אם יהיה זה הולם להיפגש איתו, בהחלט אעשה זאת, זה יהיה כבוד", אמר. "מרבית הפוליטיקאים לא היו אומרים זאת, אבל אני אומר לך, תחת הנסיבות המתאימות אפגש איתו". אף נשיא אמריקאי לא היה בקשר ישיר עם המשטר הדיקטטורי בצפון קוריאה מאז מלחמת קוריאה. 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x