סטימצקי וקרן אייפקס בוחנות את רכישת כפר השעשועים מכינוס
לכלכליסט נודע שרשת הספרים וקרן ההשקעות מתעניינות ברכישת רשת הצעצועים לאחר שהעסקה הקודמת למכירתה ב־10 מיליון שקל לא צלחה
רשת הצעצועים כפר השעשועים מוצעת שוב למכירה, הפעם מכינוס נכסים, לאחר שהעסקה למכירתה לקבוצת משקיעים פרטיים ב־10 מיליון שקל לא יצאה לפועל. ל"כלכליסט" נודע כי בין המתעניינים ברכישת הרשת נמנים רשת הספרים סטימצקי, קרן אייפקס וכן רמי לוי בעלי רמי לוי שיווק השקמה.
כונס הנכסים של החברה עו"ד ארז חבר יצא בבקשה לקבלת הצעות לרכישת פעילות ושלד החברה והודיע למתעניינים כי אפשר להגיש הצעות עד 25 במאי.
- מנכ"ל כפר השעשועים רכש את הרשת יחד עם קבוצת משקיעים בכ-10 מיליון שקל
- רשת כפר השעשועים במו"מ מתקדם למכירתה לקבוצת ספקיה
- בעלי כפר השעשועים, רונן לוי, דורש 11 מיליון שקל עבור הרשת
לפי כונס הנכסים, מכירת כפר השעשועים כוללת פעילות עסקית, קניין רוחני, הסכמים עם ספקים, הסכמים עם זכיינים, אתר האינטרנט של החברה, אפליקציה ומוניטין, וכן את מניות החברה והפסדיה הצבורים. ההצעה יכולה לכלול את הנכסים בלבד בלי המניות או כמקשה אחת.
רשת כפר השעשועים הגיעה להליך כינוס נכסים בעקבות בקשה שהגיש שבנק לאומי לבית המשפט בטענה לחוב של 9 מיליון שקל, לאחר שהניסיון למכור אותה למשקיעים פרטיים לא צלח. בקשת הכינוס הוגשה בהסכמת כפר השעשועים.
ברשת טוענים כי "הליך הכינוס יצא לפועל בהסכמה ובשיתוף של כל הצדדים בכדי להשיא את שווי החברה". על פי הרשת, כפר השעשועים היא חברה רווחית כיום. חודשים ספורים לפני הגעת הרשת לכינוס הוגשה בקשה לפירוקה בידי חברת סחר עולמי יבוא, אך זו נמחקה על ידי בית המשפט.
כפר השעשועים מונה 57 סניפים המתנהלים במודל זכיינות. בשנתיים האחרונות עברה הרשת הליך התייעלות מסיבי שאותו הוביל מנכ"ל החברה אלון גל, וכיום מטה החברה כולל 7 עובדים בלבד. במסגרת הליך התייעלות נסגרו 15 סניפים שהיו בבעלות הרשת.
גל הצהיר לפני חודשיים כי בכוונת הרשת להגדיל את הפריסה הארצית במהלך 2018, לצד פיתוח אתר סחר מקוון.
באייפקס וסטימצקי סרבו להגיב.