אחרי שלושה עשורים: סוני שבה לייצר תקליטי ויניל
החברה היפנית הודיעה כי תבצע את המהלך לנוכח הביקוש הגובר, וזאת החל מחודש מרץ; מנסה לאתר מהנדסים ותיקים שמכירים את התחום
כמעט שלושה עשורים לאחר שחדלה מייצור תקליטי ויניל, הודיעה חברת סוני כי תשוב לייצרם נוכח הביקוש הגובר.
- סקס, סמים והרבה כסף: התקליטים הישנים ששווים אלפי דולרים
- מותו של דיוויד בואי הקפיץ את מכירות תקליטי הוויניל
- האפליקציה שתחזיר אתכם לשמוע תקליטים עם חברים
המפעל שמדרום-מערב לטוקיו יתחיל לייצר תקליטים חדשים החל מחודש מרץ, כך הודיעה סוני מיוזיק אנטרטיינמנט (Sony Music Entertainment) שלשום (ה').
החברה היפנית הפסיקה לייצר תקליטי ויניל ב-1989 נוכח המעבר ההמוני של צרכני המוזיקה אז לתקליטורים ולמדיות אחרות. בשנות ה-70 ייצרה יפן כ-200 מיליון תקליטים לשנה, כך על פי איגוד תעשיית ההקלטות של יפן. סוני שיחקה תפקיד מרכזי מאוד בפיתוח התקליטורים, שמאז גם הם עברו למושב האחורי נוכח עליית שירותי הסטרימינג. אולם הוויניל מבצע קאמבק גלובלי נוכח העניין שמגלים בו לא רק מבוגרים נוסטלגיים, אלא גם בני הדור הצעיר.
יצרנית התקליטים היחידה שנותרה ביפן כיום, טויוקאסיי (Toyokasei) נאבקת לעמוד בביקוש הגואה לאחרונה, כך לפי דיווחים בעיתון ניקיי. סוני נמצאת כעת במרוץ לאתר מהנדסים מבוגרים שיודעים כיצד לייצר תקליטי ויניל.
חברת פנסוניק לא נותרה מאחור ולפני מספר שנים השיקה מחדש את הפטיפון הידוע שלה, ה"טקניקס SL-1200".
סוני לא מסרה אילו אלבומים היא תפיץ על גבי תקליטי הוויניל, אך על פי המדווח בניקיי, הקטלוג יכלול קלאסיקות יפניות, וכן להיטים עכשוויים.
ההכנסות הגלובליות מתקליטי ויניל השנה צפוי לעמוד על מיליארד דולר לעומת ירידה צפויה במכירות תקליטורים והורדות, כך על פי הערכות חברת הייעוץ "דלויט".
התחייה המחודשת של תקליטי הוויניל מורגשת במיוחד בבריטניה, שם ההכנסות בשנה שעברה היו גדולות יותר מההכנסות מפלטפורמות הסטרימינג.