אליזבת דיוק מונתה ליו"ר וולס פארגו ותהיה האישה הראשונה שתעמוד בראש בנק מוביל בארה"ב
דיוק, בכירה לשעבר בפד, מקבלת לידיה בנק שספג פגיעה קשה במוניטין לאחר שערוריית החשבונות המזוייפים בבנק. מנכ"ל הבנק, טים סלואן: "היא בחירה מצוינת למוסד הזקוק למנהיגות יציבה"
בנק וולס פארגו מוכה השערוריות עשה חילופי גברא בדירקטוריון הבנק ומינה את אליזבת דיוק ליו"ר הבנק.
- וולס פארגו פיטר 4 בכירים בעקבות שערוריית החשבונות הפיקטיביים
- וולס פארגו ישלם 35 מיליון דולר בגין אפליית עובדים ממוצא אפרו-אמריקאי
- עוד מכה לוולס פארגו - נכשל בפעם השנייה במבחני האיום המערכתי
דיוק, לשעבר בכירה הפד, היא האישה הראשונה לעמוד בראש בנק גדול בארה"ב. היא תחליף את היו"ר הנוכחי, סטפן סאנגר ב-1 בינואר. היא תקבל לידיה את דירקטוריון הבנק שטולטלה בידי שורה של שערוריות לגבי התנהלותו של הבנק מול לקוחותיו ועובדיו.
סאנגר שימש כיו"ר הבנק למשך פחות משנה, ובמהלך התקופה נאבק לחלץ את הבנק מאחד מהתקופות הקודרות בהיסטוריה בת 165 השנה.
דיוק אמרה בהודעה כי היא מצפה בכיליון עיניים להפוך את "וולס פארגו לחברה טובה יותר היום ובעתיד". היא הודתה לסאנגר עבור, "עבודתו הבלתי נלאית" בזמן של, "אתגר כבד לוולס פארגו".
דובר דירקטוריון הבנק אישר שדיוק תהפוך לאישה הראשונה שתעמוד בראש בנק אמריקאי מוביל. וולס פארגו הוא הבנק השני בגודלו בארה"ב במונחי נכסים, אחרי ג'יי פי מורגן צ'ייס. כך על פי הפד.
דיוק הולכת בעקבות נשים אחרות שהגיעו לעמדות בכירות בבנקים קטנים יותר. בנק "קי-קורפ" (KeyCorp) הנמצא ברשימת 20 הבנקים המובילים בארה"ב, מינה את בת' מוני ליו"ר ומנכ"ל הבנק ב-2010. אישה נוספת, מרי רובלינג עמדה בראש "טרנטון טראסט" (Trenton Trust Company) עד 1972.
ב-2014 הייתה ג'נט ילן לאישה הראשונה לעמוד בראש הפד.
וולס פארגו ספג מכה קשה למוניטין שלו כאשר הודה בספטמבר כי יצר 2 מיליון חשבונות מזויפים. לאחרונה התנצלה וולס פארגו על גביית כספים מ-570 אלף מלקוחותיה עבור ביטוח לרכב, שאותו לא היו צריכים כלל. בנוסף, הוגשה תביעה נגד הבנק בשל גביית דמי סליקת אשראי מופרזים מעסקים משפחתיים קטנים.
בנוסף לכך, ייתכן כי הבנק ייאלץ להתמודד עם צרות משפטיות נוספות הנובעות מהאשמות אלו. מנכ"ל הבנק טים סלואן אמר כי, ה"מומחיות הרגולטורית של דיוק הופכים אותה לחסרת תחליף" וכי בתפקידה החדש היא תוכל לסייע לבנק.
"זוהי בחירה מצוינת למוסד המתמודד עם בעיות, והזקוק למנהיגות יציבה, ערכית ומעשית", אמר פיטר קראון, פרופסור בבית הספר ווארטון באוניברסיטת פנסילבניה.