סין: מדדי המחירים לצרכן וליצרן רשמו עליות באוגוסט
מדד המחירים ליצרן עלה ב-6.3% - מעל הצפי; המחירים לצרכן עלו ב-1.8%; הביקושים למתכת בסין ממשיכים להתחזק על אף הרפורמות הממשלתיות שעלולות לפגוע בהיצע
מדד המחירים ליצרן בסין בסין עלה באוגוסט זה החודש ה-12 ברציפות על רקע הישארות הביקושים המקומיים ללא שינוי ועל אף מאמצי הממשלה להפחית את תפוקת היתר בתעשייה. כמו כן, המחירים לצרכן עלו בהשוואה חודשית, כך לפי נתונים שפורסמו היום (שבת).
- דיווח: סין תסגור את הבורסות למסחר בביטקוין
- רשת המסעדות הכי נחשבת בסין נתפסה עם חולדות במטבח
- הטרנד הלוהט בקרב צעירי סין: אדישות וחוסר מוטיבציה
על פי הדו"חות הרשמיים שפרסמה לשכת הסטטיסטיקה המרכזית במדינה, מדד המחירים ליצרן עלה באוגוסט ב-6.3% לעומת החודש המקביל אשתקד, זאת בעוד שתחזיות האנליסטים ציפו לעלייה של 5.7%. ביולי נרשמה עלייה של 5.5%. במקביל, מדד המחירים לצרכן עלה בחודש שעבר ב-1.8% לעומת עלייה של 1.4% ביולי.
מחירי המתכות זינקו בחודש שעבר בעולם, לאחר שהביקושים בסין התחזקו על אף הרפורמות הממשלתיות שעלולות לפגוע בהיצע. עוצמת השוק תומכת במגמת האינפלציה העולמית ועוזרת להפחית את נטל החובות של יצרניות החומרים הגולמיים.
"אין כמעט תקווה שסין תקל מעט את המדיניות המוניטארית שלה לפני סוף השנה", הגיב זהאו האו, כלכלם בקומרצבנק בסינגפור, "השוק לא העריך מספיק את הלחצים האינפלציוניים המשפיעים על הכלכלה הסינית, למרות שהאינפלציה לא צפויה לזנק בעתיד הנראה לעין".
האנליסט וונג קיופנג הוסיף כי מחירי הסחורות הם הגורם העיקרי שמעלה את המחירים ליצרן.
העלייה החודשים במחירים לצרכן נבעה בעיקרה מזינוק של 16.2% במחירי הביצים, ועלייה של 8.5% במחירי ירקות, זאת בשל מזג האוויר החם והגשמים, כך לפי לשכת הסטטיסטיקה.