$
חברה וסביבה

היין צפוי להתייקר בשל השריפות בקליפורניה והבציר הדל באירופה

איטליה, צרפת וספרד, שמייצרות יחד מעל למחצית מהיין בעולם, ניצבות בפני עונת הבציר הגרועה ביותר מאז 1982, עם ירידה צפויה של 14% בתוצרת לעומת השנה שעברה. לכך מצטרפות שריפות הענק בקליפורניה שפגעו בכרמים רבים, וייצור פושר בחצי הכדור הדרומי

שירות כלכליסט 09:1714.10.17

ספרד, איטליה וצרפת המייצרות מעל למחצית היין בעולם, עומדות בפני הבציר הגרוע ביותר בעשורים האחרונים, על רקע מזג אוויר חם במיוחד שפגע בענבים. הקשיים באירופה בשילוב עם ייצור פושר בחצי כדור הארץ הדרומי והשריפות באזור היינות של קליפורניה, גרמו לאנליסטים רבים להזהיר מפני מחסור שיוביל לעליית המחירים.

 

 

 

"אנחנו חוזים ירידה דרמטית בזמינות היין שתמשיך לתוך 2018", מסר ל-CNN סטיבן רנקלייבן, אסטרטג המתמחה בתחום המשקאות ברבובנק. "להערכתנו הירידה בצריכה תורגש במיוחד ביינות הזולים יותר".

 

לפי נתוני הנציבות האירופית, הבציר השנה באזור יהיה הגרוע ביותר מאז 1982. אירופה צפויה לייצר השנה 14.5 מיליארד ליטרים של יין, ירידה של 14% לעומת השנה שעברה.

איטליה, יצרנית היין הגדולה ביולם, תחווה ירידה של 21% בנפחי הייצור שיעמדו על מעט מעל 4 מיליארד ליטרים, ואילו בספרד ובצרפת תירשם ירידה של 15% בכמות הייצור.

 

 

טעימות יין. המשקה הפופולרי יתייקר טעימות יין. המשקה הפופולרי יתייקר צילום: אוראל כהן

 

 

"זה לא שכיח במיוחד שאחת משלוש המדינות הללו סובלת משנה פחות טובה, אך רק לעיתים נדירות המצב גרוע אצל כולן ביחד", הוסיף רנקלייבן. הכרמים באירופה נפגעו מסופות ברד קשות וקור שהתחלף לגל חום באפריל. הבעיה היא חמורה ביותר באי האיטלקי סיציליה, שם הייצור נמוך בשליש לעומת השנה שעברה.

 

הצרכנים כבר מרגישים את המחסור. המחירים לחלק מסוגי היינות עלו כבר השנה ב-10%. "עליית המחירים של היינות האיטלקים והספרדים בולטת למדי, והיא החלה כבר במאי, כשצץ האיום הראשון על הייצור", הסביר רנקלייבן.

 

בנוסף לכך, השריפות הקשות בקליפורניה, פירושן שארה"ב - היצרנית הרביעית בגודלה בעולם - לא תוכל לעזור לפצות על המחסור באירופה. "הסכנה האמיתית היא הפגיעה הפוטנציאלית בכרמים בשנים הבאות, עוד מוקדם לדעת מה ההשלכות ליקבים", אמר מייקל קייזר, סגן נשיא איגוד היין של אמריקה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x