יצרנית הנשק האמריקאית רמינגטון עומדת בפני פשיטת רגל
החברה תבקש מביהמ"ש להפעיל את צ'פטר 11 שתעניק לה הגנה מסוימת מפני הנושים, תוך אפשרות להתארגן מחדש. לדברי רמינגטון, היא תוכל בדרך זו להפחית את חובה ב-700 מיליון דולר ולהזרים 145 מיליון דולר לחברות הבת שלה
רמינגטון (Remington Outdoor) האמריקאית, אחת מהחברות הוותיקות והידועות בעולם לייצור רובים, מתכננת לפנות לבית המשפט בבקשה להפעיל את צ'פטר 11 לקראת פשיטת רגל. הפעלת הסעיף מעניקה לחברה הגנה מסוימת מפני הנושים, תוך אפשרות להתארגן מחדש.
לדברי החברה, צעד זה יאפשר לה גם להפחית את חובה ב-700 מיליון דולר ולהזרים 145 מיליון דולר לחברות הבת שלה.
"התשלומים לשותפינו, שכר העובדים ושירות הלקוחות ימשיכו להיות מסופקים ללא הפרעה", נמסר בהודעת רמינגטון.
רמינגטון נמצאת בבעלות חברת הון פרטית בשם Cerberus Capital Management, אשר אמורה להעביר את הבעלות על רמינגטון ברגע שתהליך הבנייה מחדש יושלם.
לרמינגטון, שבסיסה בצפון קרולינה, יש לה מפעל רחב ידיים באיליון (Ilion), ניו יורק. החברה עומדת בשנים האחרונות בפני בעיות משפטיות שונות. לפני מספר שנים היא הגיעה להסדר משפטי סביב האשמות בהפצת רובים פגומים. היא גם נתבעה בעקבות הטבח ההמוני בבית הספר היסודי סאנדי-הוק שבניוטון קונטיקט ב-2012. רמינגטון מייצרת את רובה הבושמסטר (Bushmaster) ששימש בטבח.
תעשיית הנשק האמריקאית, שכוללת גם חברות שנסחרות בבורסה כמו American Outdoor Brands - בעלי המותג סמית' אנד ווסון, וכן Sturm Ruger & Co, ו-Vista Outdoor, חוותה ירידה במכירות מאז היבחרו של דונלד טראמפ לנשיא.
מכירות הרובים נסקו לשיאים חדשים ב-2016 בעת כהונתו של הנשיא ברק אובמה, והיה חשש שהילארי קלינטון, אם תיבחר, תיישם פיקוח על כלי נשק. כאשר טראמפ – שנתמך ע"י איגוד הרובאים הלאומי האמריקאי – נבחר לנשיא, החששות האלה הוסרו, אך המכירות ירדו בכל זאת.