הלידה המלכותית של קייט מידלטון עלתה פחות מלידה ממוצעת בארה"ב
הנסיך ויליאם ואשתו קייט מידלטון שילמו 8,900 דולר ללילה עבור חדר פרטי בבית החולים שכולל אמבטיה ומקרר צמודים, ארוחות מזינות ויינות. בארה"ב לידה רגילה עולה קרוב ל-11 אלף דולר
הנסיך ויליאם ואשתו קייט מידלטון שילמו 8,900 דולר ללילה באגף היולדות שבו הביאו את התינוק החדש של המשפחה המלכותית.
הדוכס והדוכסית מקיימברידג' הביאו את ילדם השלישי בחדר פרטי באגף לינדו (Lindo) בבית החולים סנט מארי. בין התוספות המגיעות עם החדר הם חדר אמבטיה פרטי, מקרר פרטי ותפריט הכולל ארוחות "מזינות" ורשימת יינות ארוכה. כך על פי עלון ההסברה של האגף. ניתן אף לקבל שירותי מילה פרטיים לילודים זכרים.
- מחקר בבריטניה: שליש מבני דור ה-Y לא יוכלו לקנות דירה לעולם
- חופשות לידה עולות לנשים 50 אלף שקל בפנסיה
- להיט הרשת המטריד מסין: נערות בגיל העשרה מתגאות בהריונן
המחיר אמנם נשמע גבוה, אולם למעשה הוא נמוך יותר מעלותה הממוצעת של לידה בארה"ב, שב-2015 עמדה על 10,800 דולר. כך לפי נתונים שנאספו בידי עיתון האקונומיסט וסוכנות סטטיסטה (Statista). סכום זה לא כולל ליווי וטיפול טרום ואחרי לידה – עבור שירותים אלו יש להוסיף 30 אלף דולר בארה"ב.
למעשה, ארה"ב היא המדינה היקרה ביותר ללידה. אמנם חברות הביטוח מכסות את מרב הסכום, אולם הגובה הממוצע של ההשתתפות העצמית הוא כ-3,000 דולר. מעבר לכך, לא תמיד קל לקבל תשובה לגבי עלות הלידה סופית ועל כן מאד קשה ליולדות לערוך השוואה בין מחלקות היולדות השונות.
לו היו קייט ווויליאם שכירים מן השורה, הם היו זכאים על פי החוק הבריטי ל-37 שבועות של חופשת לידה בתשלום, ועד 50 שבועות ללא תשלום. לשם השוואה, בישראל ליולדת מגיעים 26 שבועות של חופשת לידה, 15 שבועות מהם בתשלום. שכירים אמריקאים, לעומת זאת, לא זכאים כלל לחופשת לידה בתשלום כדי שיוכלו להתמודד פיננסית עם תקופת ההיעדר מהעבודה. אצל רבות מהמשפחות האמריקאיות עלות הלידה והטיפול בתינוק חדש אוכלים נתח גדול יותר מכספם מאשר תשלומי השכירות או המשכנתא.