דיווח: ארה"ב תדרוש בקרוב מ-ZTE הסינית לשלם קנס של עד 1.7 מיליארד דולר
לפי סוכנות רויטרס, ממשל טראמפ מבקש להדק את הפיקוח על חברת התקשורת הסינית עליה הטיל חרם לאחר שהפרה את האמברגו על איראן וצפון קוריאה; בין השאר ארה"ב מעוניינת לבצע ביקורים בקווי הייצור כדי לפקח על השימוש שהחברה עושה ברכיבים אמריקאיים
ממשל טראמפ עשוי לדרוש בקרוב קנס של עד 1.7 מיליארד דולר מחברת ZTE, כחלק ממגמתו להדק את השליטה על חברת התקשורת הסינית לפני שתינתן לה האפשרות לחזור לעסקיה כרגיל, כך מדווחת סוכנות רויטרס מפי מקורבים לנושא.
- יו"ר טנסנט: "המכה שהנחיתה ארה"ב על ZTE היא קריאת השכמה לתעשיית השבבים הסינית"
- ארה"ב תציל את ZTE הסינית תמורת הסרת המכסים על סויה
- בגלל החרם האמריקאי: ענקית ציוד התקשורת הסינית ZTE הקפיאה פעילותה
באפריל, משרד המסחר האמריקאי אסר על חברות אמריקאיות למכור ל-ZTE רכיבים ב-7 השנים הקרובות. האיסור הוטל לאחר שהחברה הסינית שברה אמברגו ומכרה ציוד מתוצרת אמריקאית לצפון קוריאה ואיראן. ZTE נפגשה קשות מהאיסור האמריקאי, והקפיאה את פעילותה.
לפי הדיווח, של רויטרס, משרד המסחר האמריקאי מעוניין גם לבצע ביקורים בקווי הייצור של החברה כדי לוודא שרכיבים מתוצרת ארה"ב משמשים בהם באופן ובכמות שמדווחת ZTE; כמו כן המשרד רוצה שהחברה תציין את כמות וסוג הרכיבים האמריקאיים במכשירים שהיא מייצרת באתר האינטרנט שלה.
אחד המקורות שמסר את הדברים אמר גם שוושינגטון רוצה ש-ZTE תחליף את הדירקטוריון וצוות הניהול שלה, אך הוסיף שטרם גובשה כל עסקה ושהעונשים והתנאים לקיומה עשויים להשתנות.
לפי הערכות, 25%-30% מהרכיבים המשמשים במוצריה של ZTE הם אמריקאיים, כולל בטלפונים החכמים שלה ובציוד התשתית לרשתות טלקומינקציה שהיא מייצרת.
מצבה של החברה הפך לנושא מרכזי בשיחות הסחר בין סין לוושינגטון על רקע דיווחים שלפיהם אם תקל ארה"ב את אחיזת החנק שלה בחברה, סין תסכים לרכוש יותר מוצרים חקלאיים אמריקאיים.
הנשיא טראמפ צייץ בחודש שעבר כי אמר לפקידיו למצוא דרך להחזיר את ZTE לעסקים, וציין בהמשך את הקנס בגובה 1.3 מיליארד דולר ואת השינויים בדירקטוריון והנהלת החברה כדרכי ענישה אפשריות לפני שהסנקציות על החברה יוסרו.
עם זאת, מאמצי ההחייאה של החברה נתקלו בהתנגדות עזה בקונגרס, היכן שדמוקרטים ורפובליקנים כאחד האשימו את טראמפ בכניעה ללחצים של בייג'ין לעזור לחברה שכבר תויגה כאיום לביטחון הלאומי האמריקאי.
ZTE, שעצרה חלקים גדולים בפעילותה החודש, זקוקה נואשות לעסקה כדי לחזור לפעילות מלאה, כאשר ההערכה היא שהפסידה יותר מ-3 מיליארד דולר מאז החרם שהוטל עליה ב-15 באפריל.