ארגנטינה תקבל סיוע של 50 מיליארד דולר מקרן המטבע
הסיוע, למשך שלוש שנים, יתקבל בכפוף לאישור של מועצת המנהלים של הקרן. ארגנטינה פנתה בחודש שעבר לסיוע על רקע התרסקות הפסו
בעקבות בקשת סיוע שהגישה ארגנטינה לקרן המטבע הבינלאומית ב-8 במאי, אתמול (ה') דווח כי בכפוף לאישור מועצת המנהלים של הקרן, תקבל ארגנטינה סיוע בהיקף של 50 מיליארד דולר לתקופה של שלוש שנים. ארגנטינה פנתה לקרן המטבע לאחר שהפסו נחלש דרמטית על רקע בריחה של משקיעים מהשווקים המתעוררים.
- אחרי ארגנטינה וטורקיה - גם המטבע הברזילאי נקלע לסחרור
- פרופ' מריו בלכר: "ארגנטינה היתה צריכה לפנות לטראמפ ולא לקרן המטבע"
- אחרי שריבית של 40% לא עזרה, ארגנטינה חזרה לאקסית השנואה
ההסכם עם הקרן הוא בבחינת נקודת מפנה עבור ארגנטינה, שבמהלך השנים נטרה לקרן המטבע בעקבות המשבר הכלכלי החמור של 2001-2002 שהאשמה לו הוטלה על צעדי הצנע המחמירים שדרשה הקרן. הפנייה של הנשיא מאוריסיו מאקרי לקרן עתה עוררה הפגנות במדינה.
על פי הממשלה, היא ביקשה את המימון על מנת לספק רשת ביטחון ולהמנע ממשברים כמו אלה שידעה ארגנטינה בעבר. "אין קסמים, קרן המטבע הבינלאומית יכולה לסייע, אבל הארגנטינאים צריכים לפתור את הבעיות שלהם בעצמם", אמר שר האוצר ניקולאס דוכובנה במסיבת עיתונאים. לדבריו צפויים 30% מהמימון, כ-15 מיליארד דולר, להתקבל באופן מיידי.
במסגרת ההסכם, ארגטינה תפעל לצמצום הגירעון הפיסקאלי שלה ל-1.3% מהתמ"ג ב-2019, לעומת 2.2% בעבר, כך לפי הודעה רשמית. ההסכם מחייב את ארגנטינה לאיזון פיסקאלי ב-2020 ולעודף פיסקאלי של 0.5% מהתמ"ג ב-2020.
"המהלכים הללו יצמצמו את צורכי המימון של הממשלה ויביאו להפחתת החוב הציבורי, וכפי שהצהיר הנשיא מאקרי, יורידו נטל מגבה של ארגנטינה", אמרה יו"ר קרן המטבע כריסטין לגארד, בהודעה רשמית.
מועצת המנהלים של קרן המטבע תבחן את ההסכם בימים הקרובים. במקביל, הממשלה בארגנטינה תעביר הצעה לקונגרס להגדלת האוטונומיה של הבנק המרכזי. ארגנטינה גם הסכימה ליעדי אינפלציה חדשים של 17% ב-2019, 13% ב-2020 ו-9% עבור 2021. לא ייקבע יעד אינפלציה ל-2018.
בהודעה נפרדת, משרד הנשיא מסר על הסכמים שגובשו לסיוע נוסף בהיקף של 5.65 מיליארד דולר מבנק הפיתוח של אמריקה, הבנק העולמי ובנק הפיתוח CAF במהלך 12 החודשים הבאים.