מלחמת הסחר הבריחה מנהלי השקעות לבנקים, פארמה ויוקרה
מהבנק הגדול באיטליה ועד מותג מעילי פוך, מנהלי השקעות מגדילים פוזיציות בחברות שלא יושפעו להערכתם באופן דרמטי מהמכסים שעליהם הודיע הנשיא טראמפ. מנהל השקעות בקרן יאנוס הנדרסון: "המסחר שלי עתה הוא טקטי יותר מתמיד"
איומיו של הנשיא טראמפ לקראת מלחמת הסחר שעליה הכריז בסוף השבוע גרמה למנהלי השקעות לגוון את תיק ההשקעות עם מניות טכנולוגיה, פארמה, פיננסים ויוקרה - על כך דיווחה סוכנות הידיעות רויטרס.
- מלחמת הסחר: למקסיקו יש קלף ששווה לארה"ב 4 מיליארד דולר
- רשמית: טראמפ הטיל מכסים על מוצרים מסין ב-50 מיליארד דולר; סין: נטיל מיד מכסים באותו היקף
- האיחוד האירופי: המכסים האמריקאיים - "משחק מסוכן"
מנהלי השקעות ממגוון חברות, ובהן אליאנס־ברנשטיין, קוזוויי קפיטל מנג'מנט ויאנוס הנדרסון מגדילים את השקעותיהם בשלל חברות, החל ביוניקרדיט, הבנק הגדול באיטליה ועד לענקית המסחר המקוון עליבאבא, זאת בתקווה להימנע מהנשורת של מלחמת סחר עולמית.
הבחירות החדשות של מנהלי ההשקעות הן חברות עם פעילות חזקה בזירתן המקומית או קניין רוחני ייחודי שבזכותו צרכנים ימשיכו לרכוש מוצרים, גם אם יתווספו להם מסים.
"ההשפעה של המכסים הופכת למרכיב גדול יותר בתהליך קבלת ההחלטות", כך לפי ג'ורג' מאריס, מנהל תיק השקעות בקרן יאנוס הנדרסון גלובל סלקט, שמנהלת נכסים בהיקף של 2.2 מיליארד דולר. לדברי מאריס, המסחר שלו הוא עתה "טקטי" יותר מתמיד. כך, למשל, הוא הגדיל את הפוזיציה בעליבאבא הסינית ובחברות נוספות ששולטות בשווקים המקומיים שלהן.
טראמפ הודיע ביום שישי כי ארה"ב תשית מכסי יבוא בגובה 25% על מוצרים סיניים בשווי כולל של כ־50 מיליארד דולר, החל ב־6 ביולי. סין הגיבה במהלך דומה.
קונור מלדון, מנהל תיק השקעות בקרן קוזוויי אינטרנשיונל וליו, המנהלת נכסים בהיקף של 8.7 מיליארד דולר, ציין כי נושא הסחר בשילוב חששות מקרו־כלכליים אחרים, "מציבים הזדמנויות לטווח הקצר" בפני המשקיעים. הקרן הגדילה את הפוזיציה שלה בבנק יוניקרדיט האיטלקי, למשל, לאחר שמניית הבנק רשמה ירידות ברקע החשש כי איטליה תפרוש מגוש היורו.
במקביל, הקרן של מלדון מגדילה את הפוזיציה שלה בחברות פארמה כמו גלקסו־סמית'־קליין (GSK) וטאקדה היפנית.
סמי סוזוקי, מקרן AB אינטרנשיונל המנהלת נכסים בשווי 77 מיליון דולר, אמר כי הקרן שלו מתמקדת עתה בחברות טכנולוגיה נישתיות שאינן נסחרות לפי הערכות שווי גבוהות כמו אמזון ונטפליקס. כמו למשל חברת הטכנולוגיה הספרדית אמדאוס, המספקת את התמיכה הטכנולוגית למערכות הזמנה של חברות תעופה, בהן בריטיש איירווייז, סאות'ווסט ולופטהנזה. מניית החברה זינקה בשנה האחרונה ב־20%. במקביל, סוזוקי הגדיל את הפוזיציה שלו בשוק היוקרה, בין השאר במותג מעילי הפוך והלבשת הפנאי מונקלר האיטלקי ובחברת המשקאות הבריטית דיאגאו. לדבריו, שתיהן מייצרות מוצרים שלא אמורים להיות מושפעים משמעותית מהמכסים הגואים. "אתה יכול למצוא עסקים נישתיים שחסינים מפני המכסים, אבל צריך לעבוד קשה בשביל לאתר אותם", ציין.
קרנות הגידור, בינתיים, אינן סבורות שמהלכיו של טראמפ יולידו דרמה גדולה, ונכנסות בשל כך לשורטים על מדד הפחד - על כך דיווח "פייננשל טיימס" הבריטי. היקף פוזיציות השורט על מדד הפחד Vix טיפס לרמה הגבוהה ביותר מאז שלהי ינואר, רגע לפני שקריסת קרנות הקשורות למדד, הרעידה את השווקים הפיננסיים בעולם.
קרנות השקעה נמצאות עתה בשורט על 53 אלף חוזים עתידיים במדד Vix, כך לפי נתונים שפירסמה נציבות המסחר בחוזים עתידיים על סחורות, בארה"ב.