FT
אנדריסן הורביץ גייסה קרן להשקעה במטבעות דיגיטליים
קרן ההון סיכון היא הראשונה המבצעת גיוס משמעותי בתחום. רוצה למנוע מסטארט-אפים לעקוף את הקרנות המסורתיות עם הנפקות מטבע דיגיטלי
אנדריסן הורביץ היא הראשונה מקרב קרנות ההון סיכון שגייסה קרן גדולה להשקעה במטבעות דיגיטליים. זאת על רקע מאמציהם של משקיעים בחברות סטארטאפ להצטרף לטרנד שמאיים לייתר קרנות הון סיכון מסורתיות.
- הרגולטור ביפן הפיל את הביטקוין לשפל של ארבעה חודשים
- משקיעים במטבעות דיגיטליים? אלו הכללים שחייבים לזכור
- Spot.IM הישראלית תאפשר לעובדיה לקבל שכר בביטקוין
הקרן מעמק הסיליקון דיווחה כי גייסה 300 מיליון דולר שיתמכו בהשקעות בתחום המטבעות הקריפטוגרפיים, כולל השקעה ישירה במטבע עצמו. בנוסף, אנדריסן מינו את קייטי הון, לשעבר תובעת במשרד המשפטים, לסייע בניהול הקרן, האשה הראשונה בעמדה כזו בחברה.
הון הובילה מהלכים חשובים בתחום, כולל חקירת פרשת מאונט גוקס, בעבר פלטפורמת הביטקוין הגדולה בעולם, שקרסה בעקבות גניבת ענק.
הסכומים הגדולים שזורמים לתחום, באופן מיוחד ב־18 החודשים האחרונים, מאפשרים לחברות סטארטאפ טכנולוגיות לעקוף את קרנות ההון סיכון המסורתיות ולגייס כסף באמצעות מכירת מטבעות דיגיטליים משלהן. זאת באמצעות סוג של מימון המונים המוגדר כהנפקת מטבע ראשונית. חלק מהמטבעות הללו זינקו בשוויים, זאת למרות שהפרויקטים הטכנולוגיים שהם קשורים אליהם נמצאים בשלבי פיתוח מוקדמים. "אתה ממצמץ לכיוון אחד ויש כאן נכס מסוג חדש, אתה ממצמץ לכיוון השני וזה נראה כמו תחום ההון סיכון", אמר כריס דיקסון, שותף באנדריסן.
הפוטנציאל הטמון בתחום החדש קוסם במיוחד לקרנות הון סיכון בתקופה שבה תחומים נרחבים של פעילות מקוונת נשלטים בידי קומץ ענקיות אינטרנט.
בה בעת, רוב משקיעי ההון סיכון מתקשים להצטרף לטרנד. פרד ווילסון, מיוניון סקוור ונצ'רז, אחת מקרנות ההון סיכון הראשונות שהשקיעו באופן פעיל בסטארטאפים בתחום הבלוקצ'יין, כתב בשבוע שעבר כי "מודל קרנות ההון סיכון אינו מותאם להשקעות במגזר הבלוקצ'יין/קריפטו", זאת משום שנכסי קריפטו הפכו "מאוד לא יציבים". ברקע המגמה הזו, יוניון סקוור משקיעה באמצעות קרנות הון גידור המתמחות בקריפטו. קרנות הון סיכון גם מנועות מביצוע השקעה הגבוהה מ־20% מכלל השקעותיהם, בנכסים מסוג זה. אנדריסן כבר ביצעו מספר השקעות בתחום הבלוקצ'יין באמצעות קרנות כלליות קיימות. קרן יעודית תאפשר להם יותר גמישות בהשקעה תוך הנגשת מומחים, ציין דיקסון. מסיבות רגולטוריות, הקרן החדשה דומה לקרן גידור, כאשר על פי דיקסון, היא לא תסחור באופן פעיל באחזקותיה כי אם מתכננת לבצע הימורים ארוכי־טווח לעשור ומעלה, כנהוג בקרנות הון סיכון.
מוקדם יותר החודש דווח כי קרנות גידור המבצעות השקעות במטבעות דיגיטליים רשמו השנה צניחה של 35% בתשואות בשל היחלשות המטבעות במחצית הראשונה. על פי נתונים של חברת המחקר HFR בארה"ב, קרנות גידור גלובליות המשקיעות במטבעות דיגיטליים ובטכנולוגיית בלוקצ'יין רשמו תשואות שליליות בארבעה מתוך חמישה חודשים.