ברזיל והודו מחכות למלא את החלל שמלחמת הסחר תשאיר בסין
הברזילאים מרחיבים את שדות הסויה, בקנדה ובאיחוד האירופי ייצאו יותר בשר חזיר, והכותנה ההודית תהיה אטרקטיבית בזכות הרופי הנמוך. מסי היבוא שהטילה סין על תוצרת חקלאית אמריקאית כבר משנים את מפת הסחר העולמית
יותר מ־70% מהיצוא החקלאי האמריקאי הם למדינות שמעורבות בעימותי סחר עם וושינגטון כמו סין, מקסיקו, קנדה ומדינות האיחוד האירופי. משמעות הדבר היא שמלחמת הסחר ההולכת ומתרחבת תשפיע על חקלאים לא רק בארה"ב, אלא גם בברזיל, הודו ומדינות נוספות שעשויות להפוך למקור חלופי לסחורות שחקלאי ארה"ב מספקים לעולם ונתונות למסי יבוא.
- מלחמת הסחר: בתרחיש הרע והמציאותי היא תתנפח לטריליון דולר
- מייסד קרן הגידור הגדולה בעולם: "זהו יומה הראשון של מלחמת הסחר עם סין"
- מלחמת הסחר עולה שלב: ארה"ב הטילה מכסים על סין - בייג'ינג הגיבה
פולי הסויה, למשל, אחראים לכ־60% מהיצוא החקלאי האמריקאי לסין, שמגיע לכ־20 מיליארד דולר בשנה. ביום שישי הטילה סין מכס של 25% על סויה, ולפי מחקר של אוניברסיטת טנסי, הדבר יבוא לידי ביטוי בירידה של 4.5 מיליארד דולר בהיקף היבוא.
המרוויחה הגדולה מהשינוי צפויה להיות ברזיל. הביקוש העצום בסין לסויה, שמשמשת בעיקר כרכיב בתערובות להזנת בעלי חיים, הביא לזינוק של כמעט 300% ביצוא הפולים מברזיל לסין.
החקלאים בברזיל כבר ערוכים למציאות החדשה, מפני שבשנים האחרונות הורחבו שטחי גידול הסויה במדינה בכ־5,000 קמ"ר בשנה. כל 5,000 קמ"ר מוסיפים עד 2 מיליון טונות ליבול השנתי של הסויה.
מנגד, החקלאים האמריקאים צפויים לצמצם את שטחי הגידול של סויה השנה ב־1.45%, כך שהם יגיעו ל־357 קמ"ר, זאת לפי משרד החקלאות האמריקאי.
סין היא יצרנית וצרכנית בשר החזיר הגדולה בעולם, וכאמור, הסויה שהיא מייבאת משמשת אותה להאכלת חיות משק. עלייה במחירי הסויה תייקר גם את בשר החזיר עבור הסינים. כדי למתן את עליית המחיר הצפויה, עשויה סין להגדיל את יבוא בשר החזיר מברזיל, קנדה והאיחוד האירופי.
עוד ענף חקלאות שצפוי לספוג פגיעה משמעותית הוא גידול הכותנה. ארה"ב היא יצואנית הכותנה המובילה בעולם. מעבר של תעשיית הטקסטיל באסיה וסין בראשה לספקיות אחרות ייטיב עם מדינות כמו אוסטרליה וברזיל. המרוויחה הגדולה ביותר עשויה להיות דווקא הודו, ששער הרופי הנמוך יהפוך אותה לאטרקטיבית עבור יבואניות הכותנה.