קרן המטבע מזהירה: "מלחמת הסחר תפגע במיוחד בכלכלת ארה"ב"
על פי הערכות הקרן, האיומים ההדדיים בין המדינות עלולים לכווץ את הצמיחה הגלובלית ב־0.5% עד 2020, שהם כ־430 מיליארד דולר בתמ"ג אבוד; ארה"ב עלולה למצוא את עצמה "במוקד של מהלכי נקמה גלובליים",
התגברותה של מלחמת הסחר בין ארה"ב לשאר העולם עלולה לעלות לכלכלה הגלובלית 430 מיליארד דולר, כאשר ארה"ב תהיה "פגיעה באופן מיוחד" - כך הזהירה השבוע קרן המטבע הבינלאומית.
- המכסים הנוספים בדרך? שיא בעודף המסחרי של סין מול ארה"ב - 29 מיליארד דולר ביוני
- זה לא נגמר ב-680 מיליארד דולר: לאן עוד יכולה מלחמת הסחר להידרדר?
- "היום זה פלדה ואלומיניום, מחר כל היצוא לארה"ב בסכנה"
על פי הערכות הקרן, האיומים ההדדיים בין המדינות עלולים לכווץ את הצמיחה הגלובלית ב־0.5% עד 2020, שהם כ־430 מיליארד דולר בתמ"ג אבוד. אף כי כל הכלכלות יסבלו מההסלמה במלחמת הסחר, ארה"ב תמצא את עצמה "במוקד של מהלכי נקמה גלובליים", כאשר נתח גבוה יותר מהיצוא שלה ימוסה בשווקים העולמיים. "לפיכך ארה"ב פגיעה במיוחד", הזהירה הקרן.
הנשיא האמריקאי דונלד טראמפ העלה את רמת הסיכון בשבוע שעבר, עם הכרזתו על מכסים בגובה 10% שיושתו על סחורות סיניות בשווי 200 מיליארד דולר המגיעות לארה"ב. זאת נוסף על מכסים בהיקף של 34 מיליארד דולר שהוטלו כבר רשמית על בייג'ינג בתחילת החודש. הנשיא האמריקאי הוסיף והחמיר את המתיחות השבוע כאשר הגדיר את האיחוד האירופי אחד מאויביו הגדולים ביותר במלחמת הסחר.
על פי דיווחי קרן המטבע, מאז דו"ח הצמיחה הגלובלית הקודם שפירסמה באביב, הסיכונים עבור הכלכלה העולמית גברו. גם אם הצמיחה עדיין חזקה, "הסיכונים העתידיים גוברים", ציינו כלכלני הקרן. התחזית לצמיחה גלובלית עבור 2018 ו־2019 נותרה ללא שינוי ברמה של 3.9%, זאת למרות ההאטה באיחוד האירופי וביפן ברקע המתיחות הפוליטית הגוברת.