ההוריקן בפלורידה: 18 הרוגים, כ-2,100 נעדרים
תצלומי אוויר לפני ואחרי פגיעת ההוריקן "מייקל" חושפים את הנזק הגדול בעיירה מקסיקו ביץ'. "זו הייתה עיירת החוף המושלמת, זה לא יחזור להיות אותו דבר", אומרים תושבים ששרדו. מניין ההרוגים עלה כבר ל-18 וצפוי לעלות עוד בהמשך
כוחות החילוץ וההצלה במדינת פלורידה איתרו הבוקר (שבת) גופה ראשונה בהריסות העיירה מקסיקו ביץ', שנחרבה כמעט לחלוטין עקב סופת ההוריקן "מייקל". בתוך כך, מניין ההרוגים מהסופה בדרום-מזרח ארצות הברית עלה ל-18, וצפוי לעלות עוד בהמשך. בפלורידה נהרגו תשעה בני אדם, בנוסף לחמישה שנהרגו בווירג'יניה, שלושה בצפון קרוליינה ואחד בג'ורג'יה.
- הרוג מהוריקן "מייקל", שנחלש לדרגה 1: "בתים נהרסו, זו קטסטרופה"
- הנזק לרכוש מההוריקן פלורנס בארה"ב: בין 19 ל-28 מיליארד דולר
- מייקל ג'ורדן תרם 2 מיליון דולר לנפגעי הוריקן פלורנס
מת'יו מרצ'טי, ממייסדי ארגון החילוץ וההצלה "CrowdSource Rescue", אמר כי מתנדבי הארגון פועלים לאיתורם של כ-2,100 בני אדם שדווחו כנעדרים בפלורידה. לדברי ברוק לונג מהסוכנות הפדרלית לניהול מצבי חירום (FEMA), עיקר המאמץ מתמקד בעיירות חוף שתושביהן סירבו להתפנות כגון מקסיקו ביץ', פורט סנט ג'ו ופנמה סיטי.
במקביל, תושבי אזור ה"פנהנדל" של פלורידה שכן התפנו, חזרו למחזה של "הרס בלתי ניתן לתיאור" - כפי שאמר המושל ריק סקוט. "כל כך הרבה חיים השתנו לתמיד. כל כך הרבה משפחות איבדו את הכול", הוסיף.
"מייקל" הוא ההוריקן העוצמתי ביותר שפגע בפלורידה ברבע המאה האחרונה והשלישי בעוצמתו שפגע אי פעם באמריקה המרכזית. ברשת CBS דווח כי אחד הניצולים אמר כי ההרס "נראה כמו אחרי פצצת אטום". לחלק מהאזורים שנפגעו הדרך עדיין חסומה, בשל הריסות או הצפות שחוסמות את הדרכים. הכביש הבין-מדינתי 10, הנתיב המרכזי באזור, עדיין חסום בחלקו.
מקסיקו ביץ' היא העיירה שספגה את הנזק הקשה ביותר. ההוריקן פגע בעיירה ביום רביעי כשהיה בשיא כוחו - דרגה 4 מתוך 5. תיעוד רחפן מהעיירה חושף הרס מוחלט של הבתים בחוף, שנפגעו מרוחות במהירות של 250 קמ"ש עם נחשול מים בגובה של 2.7 מטר. בתיעוד ניתן לראות רחובות שלמים של בתים שהושמדו לחלוטין, כשרק בסיסי הבטון נותרו כעדות לקיומם. גגות של בתים רבים אחרים נתלשו.
"זו הייתה עיירת החוף המושלמת, לא ממוסחרת כמו השאר", אמרה דוטי סינקלייר בת ה-57, אחות במקצועה, תושבת מקסיקו ביץ'. "זה לא יחזור להיות אותו דבר, אנשים יקחו את מה שנשאר להם ויעזבו", העריך בעלה, דני סינקלייר בן ה-64.
"בהתחלה הרכבים החלו לצוף, ואז כל ההריסות התעופפו באוויר", אמר לרשת CNN סקוט באוטוול, תושב מקסיקו ביץ'. "כשהמים הגיעו, בתים החלו לצוף". כשחזר לביתו, באוטוול גילה חפצים שכלל לא היו שלו. "כל מה שהצלחתי למצוא מהרכוש שלי הייתה מזוודה", אמר. "החיים שלנו פה נהרסו. כל החנויות, המסעדות, הכל. לא נותר לנו פה דבר".
יותר מ-900 אלף בתים נותקו מחשמל בפלורידה ובשאר המדינות שנפגעו מההוריקן לאחר שהמשיך במסע ההרס - אלבמה, ג'ורג'יה וצפון ודרום קרוליינה. מייקל אמנם נחלש בינתיים לדרגה של סופה טרופית - אך המשיך לגרום לנזק עם רוחות במהירות של 80 קמ"ש, שהפילו עצים וגשמים שהביאו להצפות.
בניגוד למקסיקו ביץ', בפנמה סיטי רוב הבתים נותרו על תילם, אך אף אחד מהם לא נותר ללא פגע. חוטי חשמל קרועים נראו כמעט בכל מקום. גגות נתלשו והתעופפו ועצים קרסו על בתים רבים. בפנמה סיטי ביץ' הסמוכה, מסר השריף המקומי כי התקבלו דיווחים על בתים ועסקים שנבזזו. עקב כך, הוא הטיל עוצר באזור וביקש מ-50 אנשי המשמר הלאומי להגן על נכסי התושבים.
"הרוח כמעט קרעה אותנו לחתיכות", אמר תום גרסיה, בן 60 שנלכד באחד הבתים בעיירה. הוא ובת זוגו נאלצו לחסום בידיהם את דלת ביתם במשך שעה, בעקבות נחשול המים שהגיע בעקבות הרוחות העזות. ארבעת כלביהם ישבו באותו זמן על מיטה שצפה על המים שחדרו לבית. שריל שיפמן, בת 72, הצביעה על כמה לוחות עץ שבורים: "פה היה הבית שלי".