ארצות הברית: לא נטיל מכסים חדשים על סין
תוצאות מעודדות לפגישה בין נשיא ארה"ב ומקבילו הסיני בפסגת ה-G20 על רקע מלחמת הסחר. טראמפ הסכים להשאיר את המכס על סחורות סיניות בשיעור של 10%. הבית הלבן: "ננסה להגיע להסכם תוך 90 יום"
- סין: "מוכנים לשתף פעולה עם ארה"ב בנושא הסחר - אם תנקוט גישה הוגנת"
- מלחמת הסחר: טראמפ מאיים בסבב מכסים נוסף, גם האייפונים על הכוונת
בהצהרה נמסר כי "שתי המדינות הסכימו לנסות ולהגיע להסכם בנושא הסחר תוך 90 ימים". בוושינגטון אישרו כי סין הסכימה לרכוש באופן מיידי "כמות משמעותית" של מוצרים מארה"ב, כולל מוצרי חקלאות, אנרגיה, תעשייה ומוצרים נוספים.
טראמפ ומקבילו הסיני שי ג'ינפינג נועדו הלילה במשך כשעתיים וחצי. השניים נפגשו לארוחת ערב במהלך פסגת ה-G20 הנערכת בארגנטינה רקע מלחמת הסחר בין שתי המדינות. השיחות בין טראמפ למקבילו הסיני הוגדרו בעולם כפגישה החשובה ביותר בין מנהיגי ארה"ב וסין - שתי הכלכלות הגדולות בעולם - מזה שנים.
הטלוויזיה הממלכתית בסין מסרה לאחר הפגישה כי טראמפ סיכם עם מקבילו הסיני שהטלת המכסים תיפסק אחרי 1 בינואר, וכי המשא ומתן בענייני הסחר יימשך. יועצו הכלכלי הבכיר של טראמפ, לארי קודלו, אמר בשיחה עם כתבים לאחר הפגישה כי היא הייתה "טובה מאוד". קודלו לא פירט יותר ועשה דרכו למטוס הנשיאותי, יחד עם טראמפ ויתר חברי המשלחת האמריקנית לקראת חזרתם לוושינגטון.
מלחמת הסחר עמדה במרכז פסגת ה-G20,לאחר שהנשיא האמריקני כבר זעזע את השווקים העולמיים על ידי הטלת מכסים על רוב היבוא מסין, ואיים להטיל מכסים נוספים בינואר. לקראת הפגישה אמר טראמפ כי הוא מאמין ש"הסכם הסחר המתגבש צפוי להניב דברים טובים". בחודשים האחרונים גברה המתיחות בין וושינגטון לבייג'ינג סביב מלחמת הסחר.
המתיחות בין שתי המעצמות רשמה עלייה נוספת בספטמבר בעקבות הסנקציות שהטילה ארה"ב על צבא סין משום שרכש אמצעי לחימה מתוצרת רוסית, בהם מטוס קרב ומערכת הגנה מתקדמת נגד טילים מדגם S-400.
ארה"ב טענה כי ההחלטה בנושא כוונה יותר נגד הקרמלין, אך סין ביטלה בתגובה את השתתפותה בדיונים עם ארה"ב בנוגע למסחר בין המדינות, זימנה לשיחה את השגריר האמריקני והקפיאה את שיחות התיאום הצבאיות עם ארה"ב.
בשיחת טלפון שקיימו טראמפ ושי בתחילת נובמבר ניסו שני המנהיגים להנמיך את הלהבות, והביעו נכונות לפתור את המשבר. אבל למרות ההתבטאויות האופטימיות, הפערים היו עדיין גדולים. על פי ההערכות, בפגישה ניסה טראמפ ללחוץ על שי לפתוח את השוק הסיני לחברות זרות, בהן אמריקניות, ולהגן על הקניין הרוחני של חברות זרות.
נציב הסחר האמריקני, רוברט ליטייזר, גינה ביום רביעי את בייג'ינג על שלא הציעה "רפורמה משמעותית" במדיניות הסחר האגרסיבית שלה, ואיים להטיל מכסים גם על מכוניות סיניות. שי, מצדו, התחייב להגביר את ההגנה על הקניין הרוחני של חברות זרות, אך אלה הפועלות במדינה טוענות כי מדובר בהבטחות חוזרות שלעולם לא מתקיימות.