חשש מהאטה: מדד המחירים לצרכן בסין עלה פחות מהצפי
המדד עלה ב-1.7% בחודש שעבר לעומת תחזית של 1.9%; הוא מתווסף לעלייה מתונה במדד המחירים ליצרן, ואלה מגבירים את ההערכות כי הממשלה הסינית תנקוט בצעדים להמרצת הכלכלה
אכזבה מקצב האינפלציה בסין: נתון מדד המחירים לצרכן החמיץ את התחזיות בינואר ורשם עלייה שנתית של 1.7%, כך הודיע היום (ו') משרד הסטטיסטיקה הלאומי. תחזיות האנליסטים שנסקרו על ידי רויטרס הצביעו לעומת זאת על עלייה של 1.9%, ומדובר בנתון הנמוך ביותר מאז ספטמבר 2009. הנתון לחודש דצמבר עלה ב-1.9% לעומת דצמבר 2017. זו אחת הסיבות לירידות הנרשמות היום בבורסות סין ואסיה בכלל.
- כך נכשל כחלון הסיני בצינון מחירי הנדל"ן בארצו
- טראמפ הורה על הקמת יוזמת AI אמריקאית שתתחרה בהובלה הסינית בתחום
- מנכ"ל סטארבקס: לא סביר שנאבד את הבכורה בשוק הסיני
לפי הרשויות בסין, הסיבה לעלייה המתונה נובעת מירידה במחירי המזון. במקביל, מדד המחירים ליצרן עלה ב-0.1% בלבד לעומת אשתקד, וזאת לעומת עלייה של 0.2% שנחזתה ע"י אנליסטים. מדד זה עלה בדצמבר ב-0.9% לעומת השנה שעברה.
ינואר הוא החודש השביעי ברציפות בו נרשמת האטה באינפלציה. הדבר עשוי להעיד על האטה בביקושים ולהביא לפעולה של הרשויות כדי לתמוך בכלכלה, כך כתב ג'וליאן אוונס-פריצ'רד, כלכלן סין בכיר ב-Capital Economics.
בעוד מדד המחירים לצרכן נותר ב"רמה נוחה", פריצ'רד כתב שנתוני המחירים ליצרן החלשים מהווים "מקור לדאגה כיוון שהם נמצאים במתאם גבוה עם הצמיחה ברווחי התעשייה". הוא חזה שבייג'ינג תנקוט בצעדים כמו הפחתת הריבית על ההלוואות, זאת על מנת להקל את הלחץ הפיננסי על חברות תעשייתיות.
הנתון האחרון מתפרסם על רקע קיומו של סבב שיחות חדש בין ארה"ב וסין בבייג'ינג השבוע - סבב שנועד להביא לרגיעה במלחמת הסחר בין שתי הכלכלות הגדולות בעולם.