בוושינגטון מנסחים את ההסכם הסופי עם סין; מנוצ'ין מזהיר: "יש עוד עבודה רבה לפנינו"
נמשכות ההכנות לפגישת טראמפ-שי שצפויה להיערך באמצע החודש; הנשיא האמריקאי אמר כי "אנחנו במסלול הנכון לעשות משהו מיוחד עם סין. אבל נחיה ונראה. אני תמיד מוכן לעזוב"
- מלחמת הסחר עם ארה“ב גורמת לצנזורים בסין לעבוד שעות נוספות
- הציפייה להסכם הסחר בין סין לארה"ב עלולה להיות מתוקה מההסכם עצמו
- אופטימיות בסין לאחר פגישת שי-מנוצ'ין: "התקדמות חשובה"
ארה"ב מתכוננת לפסגה שאמורה להיערך בין שני המנהיגים באמצע מרץ. ואולם על התכנון מקשה העובדה ששי אמור לעמוד בראש הקונגרס העממי הלאומי השנתי של סין בתחילת מרץ, וכמו גם תוכניתו לקיים כמה ביקורים במדינות זרות.
טראמפ הוא שיקבל את ההכרעה עבור ארה"ב. בפסגה בויאטנאם שנערכה השבוע עם מנהיג צפון קוריאה קים ג'ונג און, הנשיא האמריקאי הראה שהוא מוכן "לשבור את הכלים" אם התנאים שעל השולחן לא מוצאים חן בעיניו
השיחות עם צפון קוריאה נקטעו בעיבן אחרי שטראמפ סירב להסיר את הסנקציות מהמדינה, כך לטענתו.
"בנוגע לסין, אנחנו במסלול הנכון לעשות משהו מיוחד. אבל נחיה ונראה. אני תמיד מוכן לעזוב. אני לא מפחד מלוותר על עסקה, ואעשה זאת עם סין, אם זה לא עובד", אמר טראמפ במסיבת עיתונאים בהאנוי אתמול.
אם הצדדים לא יגיעו לעסקה, וארה"ב אכן תטיל מכס של 25% על יבוא מסין בהיקף של 200 מיליארד דולר - כפי שהיא מאיימת לעשות - הדבר יפגע בכלכלות שתי המדינות. קרן המטבע העולמית מעריכה שמלחמת הסחר הזו תוביל לירידה של 0.2% בצמיחה האמריקאית, ושל 0.6% בצמיחה הסינית.
ההכנות לפסגת טראמפ-שי מתבצעות על רקע איתותים מנוגדים מצד ממשל טראמפ בנוגע לסיכויים לעסקה. שר האוצר האמריקאי סטיבן מנוצ'ין אמר אתמול ששתי המדינות עובדות על מסמך בן 150 עמודים שאמור להפוך ל"הסכם מאוד מפורט", אך הזהיר ש"עדיין יש עבודה רבה לפנינו".