$
חברה וסביבה

מיי דחקה במנהיגי ה-G20 להתחייב להפחית את פליטות הפחמן הדו-חמצני

בריטניה היא המדינה הראשונה שקבעה בחוק את מחויבותה להפחית את פליטות הפחמן לאפס עד 2050. בפסגה היום בעיר אוסקה ביפן התחייבו 19 מתוך 20 החברות ב-G20 לעמוד ביעדי הפליטות שנקבעו בהסכם פריז ב-2015. יוצאת הדופן: ארה"ב

שירות כלכליסט 16:1629.06.19

לצד הסכמת סין וארה"ב לחדש את שיחות הסחר והודעת רוסיה על נכונתה לחדש את ההסכם עם אופ"ק להפחתת ייצור הנפט ב-6-9 חודשים, עסקו מנהיגי העולם בפסגת ה-G20  באוסקה גם בנושאים סביבתיים. במסגרת הפסגה, אישררו מנהיגי העולם את מחויבותם להפחתת פליטת גזי החממה - זאת לאחר שראשת ממשלת בריטניה תרזה מיי הפצירה בהם לעשות יותר בנושא שינוי האקלים.

 

מיי קראה למדינות ה-G20 להציב לעצמן יעד של אפס פליטות של גזי חממה. 19 מתוך מדינות ה-G20 הבטיחו לעמוד ביעדים שנקבעו בנושא בהסכם פריז משנת 2015, כאשר יוצאת הדופן בעניין זה היתה ארה"ב.

 

 

 

בריטניה היא המדינה הראשונה שקבעה בחוק את מחויבותה להפחתת פליטות ה-CO2 לאפס עד 2050. מיי קראה למנהיגי העולם לפעול באותו אופן, ודחפה לכך שהההצהרה שתפורסם עם תום הוועידה תכיל את הניסוח "החזק ביותר שניתן" לגבי שינוי האקלים.

 

 

טראמפ בפסגת G20 באוסקה. ארה"ב היחידה שהסתייגה טראמפ בפסגת G20 באוסקה. ארה"ב היחידה שהסתייגה צילום: גטי אימג'ס

 

 

אך רק 19 מתוך 20 המדינות המשתתפות בפסגה חתמו על ההצהרה, שמחייבת אותן לקיים את הסכם פריז, וליישם את יעדיו להפחתת פליטת גזי חממה. אך נשיא ארה"ב טראמפ סירב לחתום על ההתחייבות.

 

"בחודשים האחרונים שמענו מאות אלפי צעירים שקוראים לנו – מנהיגיהם – לפעול בנושא שינוי האקלים לפני שיהיה מאוחר מדי," אמרה מיי. היא הוסיפה שיעד אפס הפליטות של בריטניה הוא "מוביל" מבחינה עולמית, וקראה למדינות נוספות "להגביר את האמביציה שלהן בנושא ולפעול ללא לאות לעמידה ביעד".

 

היעד הבריטי משמעו שעל המדינה לחסל לחלוטין את פליטת גזי החממה או – במקרים הקשים יותר – לקזז אותה ע"י נטיעת עצים או ספיגת CO2 מהאטמוספירה.

 

על פי הסכם פריז, שאושרר על ידי 19 מדינות, כל אומה מחויבת לשמור על הטמפרטורה העולמית הממוצעת מתחת לקו אדום שנמצא שתי מעלות מעל לטמפרטורה הממוצעת בעולם לפני המהפכה התעשייתית. מדענים טוענים שעלייה של מעלה וחצי היא הרף שמעליו שינוי האקלים הופך למסוכן, ושאם מדינות נוספות יאמצו את יעד אפס הפליטות של בריטניה, קיים סיכוי של 50% להישאר מתחת לקו האדום עד שנת 2100.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x