דו"ח: בניין האו"ם בניו יורק יוצף עד שנת 2100
מחר תפתח בניו יורק ועידת האקלים העולמית, שתדון בין היתר בסכנת ההצפות בכדור הארץ, כתוצאה משינויי האקלים; במקביל, התפרסם מחקר שקובע כי בניין האו"ם עצמו יוצף עד לשנת 2100
- משבר האקלים הפך את איטליה ליבואנית זיתים
- שובו של עידן הקרח: האם משבר האקלים הגיע לארנדל?
- "הבטחה למען האקלים": התוכנית של בזוס לשמירה על הסביבה
על פי דו"ח מ-2015 שחיברה קבוצת מדענים בשם הפאנל של ניו יורק על שינויי אקלים, ניו יורק היא כיום העיר בארה"ב שבה מספר התושבים הרב ביותר שגר באזור מועד להצפות.
עוד קבע הדו"ח כי עד שנת 2100 גובה פני הים מסביב לעיר, עלול לעלות ב-1.8 מטרים. במקביל, ההערכה היא כי תחול עלייה בכמויות הגשמים הכבדים - פי 1.5 יותר משקעים בכל שנה עד שנות ה-80 של המילניום הנוכחי.
עם זאת, עליית הטמפרטורות בעולם ב-2 מעלות צלסיוס, כפי שצפויה לקרות עד לשנת 2100, עלולה לסייע להאט במידה מסוימת את קצב העלאת פני הים.
בכל מקרה, לא בטוח אם יקחו מאה שנים או יותר לגובה פני הים להעלות לרמות בעייתית, שכן קשה יותר לחזות את קצב המסת הקרחונים בקטבים מאשר את כמות הקרח שיכולה להינמס בשל עלייה מסוימת בטמפרטורות.
על פי נתונים שאספה קבוצת המחקר קליימט סנטרל (Climate Central), התרחיש לאחר התחממות של 2 מעלות, הוא שההצפות יכסו חלקים נרחבים מניו יורק.
מטה האו"ם נמצא באזור המועד לסכנה וייתכן שיהיה מוגן - מכיוון שהוא שוכן יחסית גבוה, אך השכונות הסמוכות לו יוצפו לגמרי.
החלקים הנמוכים יותר של מנהטן יסבלו מהצפות גרועות יותר, וכך גם ברוקלין וקווינס. בדומה, שדות התעופה הבינלאומיים כמו לה גווארדיה ו-JFK יוצפו לגמרי, ורכבות התחתית יוצאו מכלל פעולה.
מכיוון שתחנות הסאבווי נמצאות עמוק באדמה, ההצפות קרוב לוודאי ימחקו את תעלות התחבורה תת הקרקעיות שמחברות בין ברוקלין למנהטן.
כך, שבעוד שמנהיגי העולם ידונו השבוע בפתרונות אפשריים למשבר האקלים, אפשר כבר לומר בוודאות כי האיום הישיר על העיר מעליית גובה פני היום אינו מוטל בספק, אלא השאלה היחידה היא מתי זה יקרה.
"אנחנו כבר לא תוהים אם התחממות כדור הארץ תשפיע על ניו יורק", הודה מוקדם יותר השנה ראש הער ביל דה בלאזיו. "השאלה היחידה שנותרה היא היכן לבנות את המחסומים שיגנו עלינו מעליית פני הים ומהסופה הבאה, ובאיזו מהירות נוכל לבנות אותם".