טלטלה בג'ול: המנכ"ל קווין ברנס התפטר
יצרנית הסיגריות האלקטרוניות דיווחה על ההתפטרות וציינה שברנס יוחלף על ידי בכיר בענקית הסיגריות אלטריה; עם התגברות הביקורת נגד הסיגריות האלקטרוניות, הודיעה היום ג'ול שתקצץ משרות ותקפיא את גיוס העובדים
קווין ברנס, מנכ"ל יצרנית הסיגריות האלקטרוניות ג'ול, התפטר מתפקידו, כך לפי הודעה שפרסמה היום (ד') החברה.
- כמה ימים אחרי שנכנסה לסין: עליבאבא חסמה את מוצרי ג'ול
- ה-FDA במתקפה חזיתית נגד ג'ול: דורשת שינוי מיידי בשיטות השיווק
- במשרד הבריאות בוחנים אפשרויות לאיסור מוחלט על שיווק סיגריות אלקטרוניות
ברנס יוחלף על ידי קיי.סי. קרוסת'וויט (K.C. Crosthwaite), בכיר בענקית הסיגריות אלטריה, המחזיקה ב-35% מג'ול לאחר שהשקיעה בשנה שעברה 12.8 מיליארד דולר בחברה.
לפי ההודעה שפרסמה ג'ול, קרוסת'וויט ימשיך בביצוע "ביקורת מקיפה של הנהלים והמדיניות של החברה כדי להבטיח שהכל תואם למטרה שהיא הצגת מנהיגות אחראית בתוך התעשייה".
במקביל הודיעה החברה כי תפסיק שידורי פרסומות למוצריה בטלוויזיה, בעיתונים ובדיגיטל בארה"ב, וכי היא לא תפעיל לחץ על ממשל טראמפ לשנות את ההחלטה המתגבשת לאסור על מכירת סיגריות אלקטרוניות בטעמים.
עוד הוסיפה החברה כי תציית למדיניות הסופית כשתיכנס לתוקף. לפני שבועיים טען הנשיא דונלד טראמפ כי תופעת עישון הסיגריות האלקטרוניות היא "בעיה", וציין כי ייתכן שיהיה צורך בנקיטת צעדים "מאוד תקיפים" כדי להגן על הצעירים.
התגברות הביקורת נגד הסיגריות האלקטרוניות והחשש כי הן גורמת למחלת ריאות, הובילו לכך שמוקדם יותר היום הודיעה החברה כי בכוונתה להקפיא גיוסי עובדים חדשים ולקצץ משרות. על פי הנתונים שאספו בחברת המחקר נילסן, מכירות החברה בארה"ב נפלו באוגוסט ל-278 מיליון דולר מ-294 מיליון דולר חודש קודם לכן.
קרוסת'וויט שימש כסמנכ"ל הצמיחה של אלטריה, ובמסגרת התפקיד פיקח על ההתרחבות של החברות למוצרי טבק מחוממים כמו מוצרי אידוי. הוא הוביל את תהליך אישור המוצר העיקרי, מכשיר האידוי iQOS במנהל המזון והתרופות הפדראלי (FDA), תהליך שג'ול בעצמה תצטרך לעבור עם המכשירים שלה בשנה הבאה.
בתוך כך, מושל מסצ'וסטס צ'רלי בייקר הודיע על איסור זמני למכירת סיגריות אלקטרוניות ומוצרי אידוי במדינה, זאת בתגובה למחלת הריאות המקושרת לעישון הסיגריות הללו. "אני מכריז באופן רשמי על מצב חירום בבריאות הציבורית בשל מחלת הריאות החמורה הקשורה לעישון סיגריות אלקטרוניות ומוצרי אידוי עם THC", מסר במסיבת עיתונאים שקיים אתמול (ג').
האיסור תקף לארבעה חודשים הן בחנויות פיסיות והן בחנויות מקוונות. "עלינו לעצור את המכירות על מנת שהמומחים הרפואיים שלנו יוכלו לאסוף עוד מידע לגבי הגורמים למחלות מסכנות החיים הללו", הוסיף. בכך הופכת מסצ'וסטס למדינה הראשונה בארה"ב שמטילה איסור מסוג זה, שיהיה תקף עד ה-25 בינואר, 2020.