חזית הסחר עם ארה"ב מפחידה את יצרני הפרמז'ן באיטליה
בעקבות פסיקה של ארגון הסחר העולמי עשויים להיכנס לתוקף מכסים אמריקאיים שיעלו באופן דרמטי את מחירן של סחורות אירופיות, בהן הגבינה הקשה המפורסמת המיוצרת באיטליה ומבוקשת מאוד מעבר לים
יצרני מזון באירופה מתכוננים למכה כלכלית עקב מכסים אמריקאיים חדשים שעשויים להיכנס לתוקף בעקבות פסיקה של ארגון הסחר העולמי (WTO). לפי הפסיקה, חברת התעופה איירבוס קיבלה סובסידיות לא הוגנות - וטראמפ עשוי להשתמש בה כתירוץ לפתיחת חזית חדשה כחלק מאסטרטגיית הסחר הגלובלית התוקפנית שלו.
- מאכזבת גם בכיס: מילאן הפסידה 146 מיליון יורו בעונת 2018/19
- שוטרים מזויפים בצ'כיה, שוד פנצ'רים באיטליה: הכירו את ההונאות הכי נפוצות באירופה
- בעקבות המכסים: מחירי הוויסקי, היין והגבינה בארה"ב צפויים לזנק
באזור הצפוני-מרכזי של איטליה, היכן שמיוצרות גבינות הפרמז'ן המפורסמות של המדינה כבר קרוב לאלף שנים, עשרות אלפי עובדים באלפי חוות ומאות מחלבות מוצאים את עצמם כעת בקו האש של מלחמת המכסים, כאשר המוצרים המיוצאים מאיטליה לארה"ב עלולים לספוג מכס של 25%.
מתוך כלל המוצרים הרשומים כמוגנים באיחוד האירופי, איטליה מחזיקה בכרבע, דבר שמכעיס את תעשיית החלב המתחרה בארה"ב. פדרציית יצרני מוצרי החלב האמריקאית קראה מוקדם יותר החודש לעובדה הזאת "דוגמא בוטה במיוחד של שיטות הסחר של האיחוד האירופי", ואמרה שהגוש "משתמש לרעה בהתוויות הגאוגרפיות של המוצרים המוגנים על מנת להגביל את התחרות מצד יצואני גבינות מארה"ב שלא מורשה להם להשתמש בשמות הגבינות המוכרים והמפורסמים".
דוגמא לכך היא גבינת הפרמז'ן, שהאיטלקים קוראים לה פרמג'נו-ריג'יאנו, שיכולה להיקרא כך רק אם היא מיוצרת באזור פרמג'נו-ריג'יאנו שבאיטליה. "אנחנו רוצים לומר לכל האזרחים האמריקאים שכשהם אוכלים "פרמז'ן" הם אוכלים זיוף", כך אמרה שרת החקלאות האיטלקיה תרזה בלאנובה ל-CNBC. "זוהי גניבת זהות של מוצרינו המקוריים, ואנחנו לא יכולים לקבל זאת".
איטליה יותר מהכפילה את כמות הגבינות שהיא מייצאת בעשור האחרון, וכעת מייצאת גבינה בשווי 3.3 מיליארד דולר מעבר לים מדי שנה, כאשר גבינת הפרמז'ן היא המקור הצומח ביותר להכנסות מייצוא בתחום.
יותר מחצי מיליארד דולר של יצוא איטלקי - רובו גבינות - עומדים כעת אם כן בסכנת מכסים. קונסורציום פרמג'נו-ריג'יאנו, המפקח על איכות הפקת הגבינה באזור מאז 1934, מעריך שיבואנים אמריקאים יאלצו לשלם 200 דולר נוספים על כל גלגל גבינה, והיצרנים מצפים שבעקבות זאת יצוא הגבינה אל מעבר לאוקיינוס האטלנטי סביר שיקרוס בסופו של דבר.