$
משבר האקלים
גג עמוד משבר האקלים

דאבוס 2020

"אני לא רוצה שהמנהיגים יקשיבו לי, אלא שהם יקשיבו למדענים"

כך אמרה גרטה טונברג בפורום הכלכלי בדאבוס. מדענים שמשתתפים בכנס קוראים לנצלו כדי להתחיל לפעול בדחיפות בנושא משבר האקלים; פרופ' יואהן רוקסטורם: "העולם חייב להתחיל לצמצם את פליטות גזי החממה עד סוף 2020, ואז לחתוך אותן במחצית עד 2030"

עומר כביר 09:0821.01.20

עם פתיחת הדיונים היום (ג') בכינוס הפורום הכלכלי העולמי בדאבוס, מדענים בכירים ופעילי סביבה שהגיעו לכנס קוראים למקבלי ההחלטות לבכירי החברות הגדולות שמשתתפים בו, לנצל את המפגש על מנת להתחיל לפעול בדחיפות להתמודדות עם משבר האקלים.

 

 

כינוס הפורום הכלכלי העולמי בדאבוס. חוגג 50 כינוס הפורום הכלכלי העולמי בדאבוס. חוגג 50 צילום: איי אף פי

 

"אנחנו לא יכולים לקבל עוד פעולה לא מספקת", אמרה בהודעה לעיתונות פרופ' גייל וויטמן, מנהלת המרכז לקיימות עסקית באוניברסיטת לנקסטר ומייסדת מיזם Arctic Basecamp. "אם אנחנו מאוחדים מאחורי המדע, אז כל החלטה, כל השקעה וכל התנהגות צריכים להיות מבוססים על מה שלוקח אותנו בכיוון הנכון. אם תחליטו להמשיך להשקיע ולהפיק דלקי מאובנים, אתם מתרחקים מהכיוון של המדע". 

 

הפגנה בפורום דאבוס 2020 הפגנה בפורום דאבוס 2020 צילום: רויטרס

 

וויטמן היא המייסדת והמובילה של קמפיין Unite Behind The Science, שהושק אתמול בדאבוס במטרה להפעיל על מנהיגים לחץ לפעול ובמהרה בנושא המשבר האקלים. זאת, במיוחד לאור הכישלון  המהדהד של ועידת האקלים של האו"ם במדריד.  

 

גרטה טונברג הבוקר בפורום דאבוס 2020 גרטה טונברג הבוקר בפורום דאבוס 2020 צילום: רויטרס

 

הקמפיין קורא לפוליטקאים ואנשי עסקים ופיננסים לבסס כל מדיניות והחלטה עסקית על הצורך להגביל את ההתחממות הגלובלית ל-1.5 מעלות. זאת, בין השאר, באמצעות בלימת השקעות וסובסידיות בהרחבה הפקת דלקי מאובנים כבר השנה, והפסקת כל השימוש בפחם במדינות OECD, עצירת מכירת מנועי בעירה פנימית והגנה על 50% מהשטח היבשתי של כדור הארץ עד 2030. "מדענים רוצים להבהיר שכל החלטה והשקעה בעולם חייבת ללכת בנתיב שמאפשר לעולם להגביל את ההתחממות הגלובלית ושיובל לעתיד שאפשר לחיות בו", נמסר מהקמפיין.

 

 

פעילת האקלים גרטה טונברג אמרה, לפי דיווח של CNBC: "אני לא רוצה שמנהיגים יקשיבו לי, אלא שמנהיגים יקשיבו למדענים, ואני רוצה שהם יתאחדו מאחורי המדע. אז אני רוצה שהם ינקטו בפעולות הדרושות כדי להתמודד עם משבר האקלים".

 

ממאות מפגיני אקלים בצעדת מחאה של שלושה ימים מלנדקורט לדאבוס בשוויץ ממאות מפגיני אקלים בצעדת מחאה של שלושה ימים מלנדקורט לדאבוס בשוויץ צילום: איי פי

 

פרופ' יואהן רוקסטורם, מנהל מכון פוטסדאם למחקר השפעת האקלים, הזכיר שהמדע כבר הדגים שאנחנו ניצבים בפני מצב חירום עולמי. "העולם חייב להתחיל לצמצם את פליטות גזי החממה עד סוף 2020, ואז לחתוך אותן במחצית עד 2030", הוא הוסיף. "נדרשו 10 שנים על מנת להנחית אדם בבטחה על הירח. עכשיו יש לנו 10 שנים להנחית את כדור הארץ במסלול בטוח לעתיד שלנו".

x