$
משבר האקלים
גג עמוד משבר האקלים

מהסכם פריז ועד היום: הבנקים הגדולים העבירו 2.6 טריליון דולר לפרויקטים מזהמים

לפי הנתונים, מאז ההסכם שנחתם ב-2015, בנקי ההשקעות התעלמו מאזהרות חוזרות ונשנות שמדיניותם פוגעת במאבק הגלובלי למשבר האקלים: כך למשל, ג'ייפי מורגן צ'ייס העביר בין 2015-2019 סכום של 220 מיליארד דולר לפרויקטי הפקת נפט, גז ופחם

עומר כביר 09:0818.03.20

בנקי ההשקעות הגדולים בעולם העבירו מאז הסכם פריז שנחתם ב-2015, סכום של 2.66 טריליון דולר לפרויקטים וחברות דלקי מאובנים, תוך שהם מתעלמים מאזהרות חוזרות ונשנות,לפיהן מדיניותם פוגעת במאבק הגלובלי במשבר האקלים. כך לפי נתונים חדשים שנאספו על ידי קבוצה של ארגוני סביבה ושפורסמו היום. שליש מהסכום הועברו על ידי ארבעה בנקים בלבד.

 

 

הניתוח בוצע על ידי Rainforest Action Network, BankTrack, Indigenous Environmental Network,Oil Change International, Reclaim Finance ו-Sierra Club. הוא כלל את 35 בנקי ההשקעות הגדולים בעולם ובדק את מדיניות ההשקעות שלהם בין 2016 ל-2018.

 ג'יי פי מורגן צ'ייס ניו יורק ג'יי פי מורגן צ'ייס ניו יורק צילום: אי פי איי

 

לפי הנתונים, כאמור, שליש מהסכום הועברו על ידי ארבעה בנקים בלבד. הבנק ג'ייפי מורגן צ'ייס, שכלכלניו הזהירו רק בפברואר שמשבר האקלים מאיים על עתיד האנושות, היה המממן הגדול ביותר של דלקי מאובנים ב-4 השנים שאחיר הסכם פריז, והעביר 220 מיליארד דולר לפרויקטי הפקת נפט, גז ופחם. צ'ייס, ביחד עם וולס פארגו, סיטי ובנק אוף אמריקה, נמנה על ארבעת הבנקים שאחרים לשליש מהסכום.

 

בנוסף, כל הבנקים הגדולים הגדילו את הכספים שהעבירו לחברות עם פעילות נרחבת באזור האוקיינוס הארקטי, והמימון לחברות שמרחיבות אגרסיבית את פרויקטי הפקת דלקי המאובנים שלהן צמח ב-40% ב-2019 לבדה.

 

הפקת נפט באמצעות פראקינג זכתה לעניין מיוחד מצד הבנקים האמריקאיים, וצ'ייס, וולס פארגו ובנק אוף אמריקה העבירו מימון בסך כ-292.3 מיליארד דולר לפרויקטים בתחום. בסין, ארבעת הבנקים הגדולים התמקדו במימון מכרות פחם ותחנות פחם חדשים.

 

"המידע חושף שבנקים עולמיים לא רק מגבירים את המימון לדלקי מאובנים באופן כללי, אלא גם מגדילים את המימון לחברות שאחראיות יותר מכל להרחבת השימוש בדלקי מאובנים", אמרה לגארדיאן אליסון קירש, חוקרת ב- Rainforest Action Networkשהובילה את כתיבת הדו"ח.

 

הבנקים נכשלו נחרצות בכל הנוגע לתגובה לדחיפות של משבר האקלים. כשמספר המתים וההרס משטפונות, בצורת, שריפות וסערות ממשיכים לגדול, זה בלתי-מוסרי ומכעיס שהבנקים מאשרים הלוואות חדשות ומגייסים הון בעבור חברות שעושות את מירב המאמצים להגדיל את פליטות גזי החממה".

x