סגנית ראש ממשלת ספרד: גרמניה תידרש לממן את הסיוע הכלכלי לאירופה
כך אמרה היום נאדיה קאלבינו שהיא גם שרת הכלכלה, לקראת המפגש הקרוב של נציגי 27 מדינות האיחוד - לדיון בנושא ההתמודדות עם הקורונה; לדבריה, העודף התקציבי של גרמניה יאפשר לה לסייע ליתר המדינות
"גרמניה צריכה להבין שהיא תצטרך לממן את ההתאוששות של אירופה בימים שלאחר המגיפה, לצד מדינות חברות נוספות" - כך אמרה היום (ב') שרת הכלכלה של ספרד נאדיה קאלבינו (Nadia Calvino).
- ספרד תשלם הכנסה חודשית בסיסית למיליון ממשקי הבית העניים במדינה
- קודם חנויות ואז בתי ספר: גרמניה מתחילה לצאת מהסגר
- האיחוד האירופי: תוכנית סיוע בהיקף חצי טריליון יורו לכלכלות שנפגעו מהמשבר
קאלבינו, שמשמשת גם כסגנית ראש הממשלה, אמרה את הדברים בראיון ל-CNBC, לקראת המפגש הקרוב של נציגי 27 מדינות האיחוד לדיון בהתמודדות עם משבר הקורונה. לדבריה, העודף התקציבי של גרמניה, שהיא גם הכלכלה הגדולה ביבשת, מאפשר לה לסייע ליתר המדינות.
"מה שאנחנו צריכים הוא שהם יבינו שיש צורך לממן את ההתאוששות של יתר המדינות באירופה", אמרה השרה, שדורשת בשם ספרד ללוות מהציבור במדינות המבוססות כסף למימון ההתאוששות, באמצעות אג"ח קורונה.
המדינות החברות באיחוד אמנם הגיעו להסכמה מוקדם יותר החודש על חבילת סיוע מיידית של חצי טריליון יורו לצרכים דחופים במדינות אירופה, אך הן חלוקות לגבי המשך הדרך. הדיונים הם על חבילת סיוע נוספת שתוזרם למדינות שנקלעו לסחרור כלכלי, בין היתר באמצעות הנפקת אג"ח קורונה למימון החבילה.
גרמניה והולנד, לצד מדינות נוספות המקפידות על איזון פיסקאלי תקציבי בימים כתיקונם, מסרבות להנפקת האג"ח בטענה שהדבר יהיה לא הוגן כלפי משלמי המיסים – שמקבלים שירותים לאורך שנים בהתאם למגבלות התקציב.
מנגד, חברות בעלות חובות גבוהים, בהן איטליה וספרד, טוענות שגיוס החוב מאזרחי אירופה היא הדרך היחידה להתמודד עם "ההלם המערכתי" שיצרה המגיפה.