"נשיא סין עצבני ומעוניין במלחמה קרה חדשה"
המושל הבריטי האחרון של הונג קונג, כריס פאטן, אמר לרויטרס: "שי ג'ינפינג מתנהל בבריונות, על המערב להפסיק להיות נאיבי כלפיו"
נשיא סין כה חרד למעמדה של המפלגה הקומוניסטית, עד שהוא מסתכן במלחמה קרה ומסכן את מעמדה של הונג קונג כמרכז הכלכלי החשוב באסיה, כך אמר המושל הבריטי האחרון של הטריטוריה לרויטרס.
- טראמפ בהתקפה חריפה על סין: נבטל את מעמד הסחר המיוחד של הונג קונג
- סין אישרה את חוק הגבלת האוטונומיה בהונג קונג
- נקודת שפל היסטורית: כלכלת הונג קונג קרסה ב-8.9% ברבעון הראשון
כריס פאטן אמר שהיחס ה"בריוני" של שי להונג קונג מעלה את הסיכון לתחילתה של זרימת הון ואנשים החוצה מהעיר, אשר מהווה את הנתיב העיקרי של השקעות הון זרות לתוך סין. על המערב, הוא אמר, להפסיק להיות נאיביים לגבי שי, המשמש כמזכ"ל המפלגה הקומוניסטית מאז 2012. "מזמן עברנו את השלב שבו, מבלי שנרצה במלחמה קרה נוספת, עלינו להגיב לעובדה ששי מעוניין במלחמה קרה בעצמו", אמר פאטן.
הוא תיאר את שי כדיקטטור שחושש ממעמדה של המפלגה הקומוניסטית בסין לאחר הביקורת שספגה על הטיפול הראשוני בהתפרצות הקורונה, ועל סכסוך הסחר מול ארה"ב. "אחת מהסיבות ששי ג'ינפינג מלהיט את הסנטימנט הלאומני לגבי הונג קונג, טייוואן, ונושאים נוספים, היא שהוא חרד מאוד לגבי מצבה של המפלגה הקומוניסטית הסינית", הוא אמר.
פאטן בן ה-76 נכח בטקס הורדת הדגל הבריטי בקולוניה כאשר הוחזרה לידי סין ב-1997, לאחר שנשלטה ע"י בריטניה במשך 150 שנה. האוטונומיה של הונג קונג הובטחה תחת הסכם ה"מדינה אחת, שתי מערכות", שנכלל בהצהרה הבריטית-סינית המשותפת מ-1984.
"שי שונא את הדברים שהובטחו להונג קונג על פי הסכם ה"מדינה אחת, שתי מערכות", ועל פי ההסכם שאושר ע"י האו"ם, שאותו הוא מפר ברצון. מה שהוא מקווה זה שיוכל להכות את הונג קונג עד שתהפוך למה שהוא רוצה. הרבה אנשים ינסו לעזוב את הונג קונג", אמר פאטן, והוסיף שהוא חושש שגם הון יזרום החוצה. "החודשים הקרובים עומדים להיות קשים".