נקודת שפל היסטורית: כלכלת הונג קונג קרסה ב-8.9% ברבעון הראשון
הירידה השנתית בתוצר היא החדה ביותר שנרשמה אי פעם בהונג קונג, שחותמת רבעון שלילי שלישי ברציפות של התכווצות כלכלית; צריכת משקי הבית נפלה בחודשים ינואר-מרץ ב-10.2%, יצוא הסחורות ירד ב-9.7%, יצוא השירותים צלל ב-37.8%
- המיתון חובק עולם - וישראל כבולה לשותפות הסחר
- באיחוד האירופאי חוששים ממיתון הגרוע מתקופת השפל הכלכלי של שנות ה-30
- הכלכלות המתפתחות באסיה נמצאות על סף מיתון הרסני
הנתון הגרוע עד כה בהונג קונג נרשם ברבעון השלישי של 1998, אז נפל התוצר ב-8.3% בקצב שנתי. בנקודת השפל של המשבר הפיננסי, הרבעון הראשון של 2009, נרשמה נפילה שנתית של 7.8% בתוצר של הונג קונג. ברקע לנפילה ברבעון הראשון של 2020 - צלילה של 10.2% בצריכת משקי הבית בהשוואה לרבעון המקביל בשנה שעברה, ירידה של 9.7% ביצוא הסחורות וקריסהשל 37.8% ביצוא השירותים. במקביל, הוצאות הממשלה צמחו ב-8.3% לעומת הרבעון המקביל.
מגיפת הקורונה שפגעה בהונג קונג הגיעה בהמשך למחאות אלימות ממושכות של התנועה הפרו דמוקרטית שקראה לניתוקה של חצי האי מהחסות המפקחת של סין. בימים האחרונים התחדשו המחאות שמנעו פתיחה מחודשת של חנויות רבות ברחבי הונג קונג. הנסיגה החדה ברבעון הראשון חותמת שלושה רבעונים רצופים של ירידה בתוצר, תקופת הנסיגה הארוכה ביותר מאז המשבר הפיננסי של 2009-2008. תנועת המחאה גררה ירידה בתוצר כבר ברבעון השלישי ובהמשך לירידה נוספת ברבעון הרביעי.
"המצב הכלכלי שלנו מאוד מאתגר, אנחנו עמוק בתוך מיתון," אמר שר הכלכלה פול צ'אן במסיבת עיתונאים, לאחר שפורסם המידע העדכני. "המגפה עדיין לא נמצאת תחת שליטה מבחינה גלובלית. זה ישפיע על היצוא שלנו, ועל עסקי הנסיעות וההשקעות העולמיים. במבט קדימה אל הר
בעון השני, אנחנו מאמינים שאפילו אם יהיה שיפור, הוא יהיה הדרגתי וקטן", הוסיף השר, שצופה יציאה הדרגתית מ המיתון לקראת סוף השנה הנוכחית - בהנחה שיהיה שיפור במשבר הקורונה.