דיווח שוטף
ארה"ב: יותר מ-4 מיליון נשאי קורונה אובחנו מפרוץ המגפה
בארה"ב נרשם גם מניין המתים הגבוה ביותר בעולם כתוצאה מסיבוכי הנגיף - יותר מ-143,000; שבדיה: שיעור האבטלה – כ-10%, הגבוה ביותר זה 22 שנה; נשיא מקסיקו: "איבדתי קרובי משפחה בגלל הקורונה"; ממשלת אירלנד תעניק תמריצים לתושבים שינפשו השנה בארצם; אוניברסיטת ג'ונס הופקינס: יש בעולם 15.2 מיליון נדבקים בקורונה
נגיף הקורונה – תמונת מצב בארץ ובעולם
19:25 - ארה"ב: כבר יותר מ-4 מיליון נשאי קורונה אובחנו מפרוץ המגפה
מניין הנדבקים בנגיף הקורונה בארצות הברית הגיע ליותר מ-4 מיליון. לפי סוכנות הידיעות רויטרס, קצב ההדבקה במדינה מוערך בכ-2,600 מקרים חדשים בכל שעה, הגבוה ביותר בעולם. לפי הספירה של רויטרס, למיליון הנדבקים המאומתים הראשון הגיעה ארה"ב בתוך כשלושה חודשים. לעומת זאת, העלייה מ-3 מיליון נדבקים ל-4 מיליון התרחשה בשבועיים בלבד. בארה"ב נרשם גם מניין המתים הגבוה ביותר בעולם כתוצאה מסיבוכי הנגיף - יותר מ-143,000.
18:23 - שבדיה: שיעור האבטלה – כ-10%, הגבוה ביותר זה 22 שנה
שיעור האבטלה בשבדיה זינק לכ-10% - הרמה הגבוהה ביותר מאז יוני 1998. כך דיווח משרד הסטטיסטיקה של שבדיה. העלייה הייתה תלולה: בינואר עמדה עדיין האבטלה על 7.2% ובמאי היא הגיעה ל-8.6%.
שיעור האבטלה בקרב בני 16 עד 64, הגיע בחודש שעבר ל -9.4%, ועבר את שיא תשעת האחוזים בתחילת 2010 בעקבות המשבר הפיננסי. בחודש יוני נרשמו בשבדיה כ-560 אלף מובטלים, כ-150 אלף יותר לעומת יוני אשתקד.
17:58 - נשיא מקסיקו: "איבדתי קרובי משפחה מהקורונה
נשיא מקסיקו, אנדרס מנואל לופז אוברדור, אמר כי הוא איבד כמה קרובי משפחה שמתו מקורונה. לופז אוברדור, שספג ביקורת קשה על הדרך שבה מתמודדת מקסיקו עם המגיפה, נשאל היום במהלך מסיבת עיתונאים על דיווחים בתקשורת לפיהם אחד מבני דודיו אושפז לאחר שנדבק בקורונה והשיב: "כן. כן, יש לי קרובי משפחה שהם חולים. לרוע המזל קרובי משפחה גם איבדו את חייהם".
לופז אוברדור מסרב לעטות מסיכה ובתחילת המגיפה טען שלא מדובר במחלה מסוכנת ואפילו עודד אנשים לחבק זה את זה ולהמשיך לצאת לבלות. בהמשך הוא שינה את דעתו בנושא, אבל מבקריו חוששים שהממשלה פותחת את הכלכלה מחדש בטרם הושגה שליטה על הנגיף.
במקסיקו יש 360 אלף נדבקים בקורונה ומספר המתים עומד על יותר מ-41 אלף - מקום רביעי בעולם.
16:30 - עיראק: יותר מ-100 אלף מקרים מאומתים מפרוץ המגפה
יותר מ-100 אלף מקרי קורונה מאומתים נרשמו בעיראק מפרוץ המגפה. בשבועות האחרונים הממוצע היומי של נדבקים חדשים עמד על כ-2,000. לפי הרשויות, מניין המתים כתוצאה מהנגיף עומד על 4,122 בני אדם. למרות המשך התפשטות הנגיף בעיראק, שדה התעופה הבינלאומי בבגדד נפתח לאחר שהטיסות בו הושעו מחודש מרץ האחרון. הנוסעים הנכנסים יתבקשו לעבור בדיקה לגילוי הנגיף 48 שעות לפני הגעתם למדינה.
15:35 - באיחוד האירופי הסכימו על תקנות משותפות בתחום הטיסות
מדינות האיחוד האירופי הסכימו על תקנים משותפים בתחום הטיסות. האמצעים המוסכמים כוללים עטיית מסכות לכל הנוסעים כולל ילדים מגיל 6, שמירת מרחק בשדות התעופה במהלך בדיקות ביטחון וצ'ק-אין. במטוסים יהיה חובה להבטיח מכסת אוויר צח גבוהה, ומסירת מידע בכמה שפות. עם זאת, מושב אמצעי לא צריך להישאר חופשי במטוסים.
15:13 - אירלנד: הממשלה תעניק תמריצים לעודד את התושבים לנפוש השנה בארצם
ממשלת אירלנד תחשוף בשעות הקרובות תמריצים לעודד את התושבים לנפוש השנה בבית. היוזמה הזו היא חלק מתוכנית תמריצים בגובה 7 מיליארד יורו שהממשלה צפויה לאשר היום (ה') לעידוד הכלכלה, ותכלול מענקים, קיצוצים מסים, הוצאות הון ותמיכה בתעסוקה.
לפי הדיווחים, במאמץ לחזק את סקטור התיירות והאירוח ולעודד אנשים להוציא כסף דווקא באירלנד, הממשלה תעניק החזר של עד 125 יורו לאדם אם יוציאו 600 יורו על לינה, אוכל ומשקאות לא אלכוהוליים. המענק יגיע בצורת החזר מס או הטבת מס. ההטבה בתוקף עד אפריל 2021.
החלק המרכזי בתכנית התמריצים כולל תמיכה במעסיקים והוא מבוסס על תוכנית ה"קורצארבייט" (עבודה קצרה) שהשיקה גרמניה ובמסגרתה הממשלה מסבסדת את השכר של עובדים שהוצאו לחל"ת.
עם זאת, חברת התעופה האירית ריאנאייר כבר העבירה ביקורת על התכנית המעודדת חופשות במדינה. בחברה אף התלוננו על "הרשימה הירוקה" שפרסמה הממשלה שכוללת 15 מדינות שהמבקרים מהן לא יחוייבו להיכנס לבידוד לאחר הנחיתה. המדינות, שנבחרו בשל שיעורי התחלואה הנמוכים בהן, כוללות את איטליה, יוון ופינלנד, אך בריאנאייר ציינו כי אין טיסות ישירות ממדינות אחרות ברשימה כמו מונאקו, גיברלטר, גרינלנד וסן מרינו כך "שהדרך היחידה להגיע אליהן היא לעבור במדינה אחרת שלא ברשימה הירוקה, ולכן הרשימה הזו אדיוטיות וחסרת תעולת", מסרה דוברת החברה.
14:20 - אוניברסיטת ג'ונס הופקינס: יש בעולם 15.2 מיליון נדבקים בקורונה
מספר האנשים בעולם שנדבקו בנגיף הקורונה עודמד על 15.2 מיליון. כך מדווחת אוניברסיטת ג'ונס הופקינס. מספר המתים עומד על 623,863.
13:55 - צרפת תחלק מסיכות לעניים, איטליה אישרה תמריצים ב-25 מיליארד יורו
עדכונים מאירופה:
ממשלת איטליה אישרה חבילת תמריצים בגובה 25 מיליארד יורו (29 מיליארד דולר) לחיזוק הכלכלה, שנפגעה קשות מהקורונה. זו חבילת הסיוע השלישית שמשיקה הממשלה בראשותו של ג'וזפה קונטה, והיא אמורה לאפשר לכלכלה להמשיף ולתפקד עד שיתקבלו המענקים וההלוואות בגובה 209 מיליארד יורו במסגרת תכנית החילוץ עליה הסכימו מנהיגי האיחוד האירופי מוקדם יותר השבוע. במקביל, הממשלה הודיעה כי הגירעון השנה יהיה גבוה מהתחזיות בשל חבילת התמריצים. בעקבות זאת, הגירעון השנה יטפס לשיעור של 11.9% מהתוצר מ-1.6% בשנה שעברה.
ממשלת צרפת מתכוונת לחלק מיליוני מסכות רב פעמיות לכ-7 מיליון תושבים הנמצאים על סף עוני. לפי הודעת שר הבריאות אוליבייה וראן, הממשלה מתכוונת לחלק בסביבות 40 מיליון מסכות. "צרפת לא תפקיר את האנשים שלא יכולים להשיג מסכות", הדגיש.
מפעל עיבוד בשר בפורטוגל נסגר לאחר ש-34 עובדים נדבקו בקורונה. לפי הדיווחים בתקשורת המקומית, הרשויות בעיר טומאר בודקים לראות אם יש נדבקים נוספים.
אחת מההתפרצויות הגדולות ביותר באירופה במפעל עיבוד בשר ארעה בעיר טוניס במערב גרמניה. שר הבריאות המקומי אמר כי 2,119 הדבקויות התגלו כקשורות להתפרצות הזו, אך אין מתים.
בבלגיה נרשמה בשבוע האחרון עלייה של 91% במספר הנדבקים ביומי, כך לפי דיווחי רשויות הבריאות. לפיכך לא צפויות הקלות נוספות בקרוב בהגבלות.
בספרד יש גם עלייה במספר הנדבקים, כששיעור ההדבקה עומד על 1.3. ביום רביעי דיווחו במדינה על 730 נדבקים חדשים, כמעט כפול מהמספר לפני שבוע.
13:30 - משטרת בריטניה נגד אוהדי ליברפול
המשטרה בבריטניה הוציאה צו לפיזור התקהלויות אמש של אוהדי קבוצת הכדורגל ליברפול מחוץ לאצטדיון אנפילד, שם חגגו את הזכייה של הקבוצה באליפות הפרמיירליג. על אף הקריאות לאוהדים להתרחק בשל החשש מהדבקות בקורונה, אלפי אוהדים התאספו ברחובות, הציתו זיקוקים וחגגו את הזכייה הראשונה של הקבוצה באליפות מזה 30 שנה. מהמשטרה נמסר כי הצו, התקף ל-48 שעות נועד למנוע הפרות סדר.
12:45 - כלכלת דרום קוריאה התכווצה ב-2.9% ברבעון השני
דרום קוריאה נכנסה למיתון, זאת לאחר שדיווחה על הביצועים הכלכליים הגרועים ביותר מזה 20 שנה בעקבות השלכות מגיפת הקורונה. הכלכלה הרביעית בגודלה באסיה התכווצה ברבעון השני ב-2.9% לעומת התקופה המקבילה אשתקד, כך לפי נתוני הבנק המרכזי. זו הירידה החדה ביותר מאז 1998. הייצוא, המייצג בסביבות 40% מהתמ"ג, צנח ב-16.6% לעומת הרבעון הקודם. במקרה זה מדובר בירידה החדה ביותר מאז 1963. "ייתכן ונזכה להתאוששת דומה לזו שבסין ברבעון השלישי לאחר שהמגיפה תואט והפעילות בייצור, בבתי הספר ובבתי החולים תחזור לנורמליות", מסר שר האוצר הונג נאן – קי.
11:00 - האו"ם: להחיל תוכנית הכנסה בסיסית עבר השכבות החלשות במדינות המתפתחות
באו"ם מציעים להחיל תוכנית הכנסה בסיסית עבר השכבות החלשות ביותר במדינות המתפתחות, בטענה כי בכך יוכלו לבלום את התפשטות הנגיף.
לפי דו"ח שפרסמה תכנית הפיתוח של האו"ם (UNDP), חלוקת הכספים תאפשר ל-2.7 מיליון אנשים ב-132 מדינות מתפתחות להישאר בבית. "זמנים חסרי תקדים מחייבים צעדים כלכליים וסוציאליים חסרי תקדים. השקת תכנית הכנסה בסיסית לאנשים העניים ביותר בעולם היא אפשרות אחת שעלתה. תכניות חילוץ ושיקום לא יכולות להתמקד רק בשווקים הגדולים ובחברות הגדולות", הגיב מנהל תכנית הפיתוח אקים סטיינר. באו"ם כבר הזהירו כי המגיפה קרוב לוודאי שתעלה את שיעור העניים בעולם.
10:30 - טוקיו: מספר שיא של 300 נדבקים ביום
בטוקיו דיווחו היום על מספר שיא של 300 נדבקים חדשים ביום, כך לפי סוכנות הידיעות היפנית קיודו. הנתון הגבוה ביותר שדווח עד כה עמד על 293 נדבקים חדשים ביום, והוא נקבע בשבוע שעבר.
09:00 - אוסטרליה: הגירעון בשנה הקרובה צפוי להגיע לשיא מאז מלחמת העולם השנייה
אוסטרליה הודיעה היום כי הגירעון התקציבי שלה צפוי לגדול בהיקף ניכר, על רק המאבק בקורונה, שההביא לסיומו רצף צמיחה של שלושה עשורים.
הגירעון של ממשלת אוסטרליה צפוי לגדול ל-85.8 מיליארד דולר אוסטרלי (62.3 מיליארד דולר אמריקאי) בשנה הפיננסית שהסתיימה ב-30 ביוני - זאת לעומת איזון תקציבי שנרשם בשנה הקודמת. כך לפי הודעת משרד האוצר במדינה.
הגירעון צפוי להתרחב ל-184.5 מיליארד דולר אוסטרלי (131.78 מיליארד דולר אמריקאי) בשנה הפיסקאלית החדשה - הגירעון הגבוה ביותר במדינה מאז מלחמת העולם השנייה.
ממשלת אוסטרליה הכריזה על חבילת תמריצים בהיקף של 280 מיליארד דולר אוסטרלי (206.5 מיליארד דולר אמריקאי) לתמיכה בשוק העבודה, במשקי הבית ובעסקים, בעקבות המגיפה. סכום זה שווה ל-14.6% מהתוצר במדינה.
8:00 - ארה"ב: טראמפ קרא לפתוח את בתי הספר למרות החשש
נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ אמר כי ירגיש בנוח אם בנו בארון ונכדיו יחזרו לבית הספר, והוסיף כי בתי הספר צריכים להיפתח, למרות החשש שהדבר יוביל להידבקויות בקורונה. במסיבת עיתונאים טראמפ גם קרא לצעירים לא לבלות בפאבים צפופים ולנקוט בפעולות נוספות למניעת התפשטות.
7:30 - הקורונה בארה"ב: 1,100 חולים מתו ביממה האחרונה
לפי נתוני סוכנות הידיעות רויטרס ביממה האחרונה מתו בארצות הברית יותר מ-1,100 חולי קורונה, זו יממה שנייה ברציפות. שיא מתים ביממה נרשם בארבע מדינות - אלבמה, קליפורניה, נבאדה וטקסס. לפי רויטרס ב-23 מדינות ניתן לראות מגמת עלייה בנתוני התמותה בשבועיים האחרונים, לעומת השבועיים שקדמו להם, ואולם הם אינם מתקרבים לנתוני השיא בחודש אפריל של כ-2,000 מתים ביממה. מספר קורבנות הקורונה בארצות הברית עד כה עומד על יותר מ-143 אלף.