$
קורונה

ד"ר אנתוני פאוצ'י: "לא הייתי אוכל היום בתוך מסעדה"

בראיון נרחב לאתר "מארקטווטש" עונה יועצו הבכיר של הנשיא טראמפ למאבק בקורונה על כל השאלות: עד כמה אפקטיביות לדעתו המסכות, האם היה עולה בעצמו על טיסה, עד כמה באמת קריטי למדוד חום בכניסה למקומות, ומתי לדעתו יהיה כבר חיסון

שירות כלכליסט 17:0824.07.20

זוהי בהחלט לא הפעם הראשונה, שבה נדרש ד"ר אנתוני פאוצ'י להתמודד עם מגיפה המאיימת על בריאות הציבור, אבל הפעם הוא נאלץ להתמודד עם אתגר מסוג שונה לגמרי. "היו לנו אתגרים עם אבולה, השנים הראשונות של האיידס, האנתרקס והזיקה", הוא אומר בראיון נרחב לאתר "מארקטווטש", "אבל הפעם אנחנו מתמודדים מול משהו אחר, משהו הרבה יותר אינטנסיבי".  

פאוצ'י, מומחה מוביל למגפות בארצות הברית בארבעת העשורים האחרונים ומנהל המכון הלאומי לאלרגיה ומחלות זיהומיות בשלושת העשורים האחרונים, נמצא בחזית המאבק מול הקורונה כמומחה הראשי של ממשל טראמפ למאבק בנגיף.

ד"ר אנתוני פאוצ'י, יועצו הבכיר של טראמפ למאבק בקורונה ד"ר אנתוני פאוצ'י, יועצו הבכיר של טראמפ למאבק בקורונה צילום: אם סי טי

 

עד כמה רחוק סיום המאבק בנגיף? האם אנחנו  בחצי הדרך? או שאנחנו בדרך לנקודת ההתחלה? "זאת שאלה קשה כי היעד נע כל הזמן", הוא אומר בראיון, "אני בהחלט לא חושב שאנחנו קרובים לסוף. אם אתה מסתכל על מה שמתרחש בארצות הברית, זה בטוח".

 

במסגרת הראיון נשאל פאוצ'י כמעט הכל מנקודת מבט אישית. האם היה עולה על טיסה היום? האם היה נכנס בעצמו לאכול במסעדה, עד כמה אפשר לסמוך על שימוש במסיכה ומה האפקטיביות של בדיקות החום בזיהוי נשאים - הן חלק מהשאלות שעליהן הוא נדרש להשיב. הנה כמה מהבולטות שבהן.

 

מר פאוצ'י, האם היית עולה על טיסה היום?

"התשובה היא 'לא' מהסיבה הבאה: אני נמצא בקבוצת סיכון. אני לא שמח להודות בכך, אבל אני בן 79. נכון להיום אני אני חלק מכוח משימה למאבק בקורונה, והולך לבית הלבן כמעט מדי יום. אני מבלה חצי מהיום במשרד שלי בניסיון לפתח חיסון ותרופות לקורונה, וזה מה שאני צריך לעשות. אני מאוד משתדל לא להידבק, וזה סיכון גדול כשאתה על מטוס, במיוחד עם שיעורי ההדבקה הנוכחיים".

 

חברת התעופה לא מדדה את החום שלי כשעליתי למטוס או ירדתי ממנו.

"אני לא בטוח שמדידת חום היא באמת כזה עניין קריטי, כי יש המון קריאות שגויות. עדיף פשוט לשאול אנשים: 'יש לכם תסמינים? הייתם בקרבת מישהו חולה?' הזמן שמשקיעים בשתי השאלות האלה כנראה יותר יעיל מלמדוד חום, אם לדבר בכנות".

 

נראה שיש הבדלים גדולים בכל הקשור ליחס של אנשים למגפה. בניו יורק כמעט כולם עוטים מסכות, בעוד במקומות אחרים התמונה הפוכה. מה דעתך על זה?

"זה מצער כי באמת יש חוסר עקביות בשימוש ובמסר. אנחנו חייבים לומר זאת באופן הברור ביותר. יש כמה חוקים פשוטים שיכולים להשפיע מאוד על התפתחות המגפה. עטיית מסכה היא אחד מהם, ריחוק פיזי הוא דבר נוסף, וגם הימנעות מהתקהלויות, סגירת הברים, ורחיצת ידיים. אני מפציר בציבור לעשות זאת בעקביות, כי מספיק שחצי מהאנשים לא יקפידו על הדברים האלה כדי שכל המאמצים יירדו לטימיון".  

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ. "אני הולך לבית הלבן כמעט מדי יום, ולכן אני מאוד משתדל לא להידבק" נשיא ארה"ב דונלד טראמפ. "אני הולך לבית הלבן כמעט מדי יום, ולכן אני מאוד משתדל לא להידבק" צילום: MCT

 

האם יש לך הערכה לגבי שיעור האנשים שמעבירים את הוירוס כשהם עוטים מסכה? 50%, 99%, או...?

"אנחנו לא יודעים בדיוק. נעשו כמה מטא-אנליזות. אחת שפורסמה ב-Lancet בראשון ביוני טענה שמסכות ומכשירי הנשמה הפחיתו את הסיכון להידבקות ב-85%-78%. אפשר לומר שהמספר נמצא איפשהו בין 50% ל-80%".

 

אני מניח שאתה לא יוצא למסעדות או ברים. האם זה באמת יותר מסוכן לאכול בתוך מסעדה מאשר בחלקה החיצוני?

"כן, בהחלט. לאכול בפנים הרבה יותר גרוע. אם אתם הולכים למסעדה, נסו לשבת בחוץ במקום שיש בו מרווח בין השולחנות. כשלעצמי, אני לא הולך למסעדות כרגע".

 

במבט קדימה, הנשיא טראמפ רוצה לפתוח מחדש את בתי הספר. דנמרק עשתה זאת בהצלחה, כמו שזה נראה, בעוד בישראל זה הצליח פחות. מה דעתך בנושא?

"אם פותחים בית ספר באזור שאין בו הרבה חולים, יכול להיות שלא צריך לעשות כמעט שינויים. אך גם באזור שיש בו שיעור הידבקויות גבוה אפשר למזער את הסיכון על ידי מודל היברידי של שילוב לימודים מקוונים עם לימודים פרונטליים. אפשר להפריד פיזית את הילדים בבית הספר, לקבוע ימים מסוימים לכל כיתה, או לקיים שיעורים בשעות הבוקר ואחר הצהריים לחליפין. הפיתרון משתנה בהתאם לתנאים".

 

זו נשמעת כמו עצה טובה גם עבור אנשים שחוזרים למקומות העבודה.

"נכון".

 

מה הסיכויים שנראה גל אחד ארוך במקום גלים בהפסקות? ככה זה מתחיל להיראות.

"אף פעם לא קניתי את התרחיש הזה. אנחנו עדיין נמצאים בגל ראשון גדול. אתה מדבר על האפשרות של גל שני לפני שירדנו לקו הבסיס והורדנו את מספר ההידבקויות למשהו סביר".

 

כמה מודאג אתה מכך שארה"ב תיאלץ להתמודד עם גל שפעת במקביל למגפת הקורונה בסתיו ובחורף הקרובים?

"אם באמת, ואני מקווה שזה לא יקרה, תהיה לנו נוכחות משמעותית של קורונה, בעוד אנחנו נכנסים לסתיו ולחורף, זה יהיה בעייתי ויסבך את המצב כיוון שיהיה מדובר בשתי מחלות נשימתיות שמתפשטות ביחד, וזוהי אחת הסיבות שאנחנו אומרים לאנשים שכאשר יהיה חיסון זמין לשפעת יש להתחסן כדי לפחות להפחית את ההשפעה של שתי מחלות נשימתיות מדבקות שישתוללו במקביל".

 

אמרת שיש לך תקווה שיהיה חיסון באביב. מייק ראיין, המנהל בפועל של תכנית החירום של ארגון הבריאות העולמי, ואחרים, אמרו שזוהי תחזית אופטימית. אתה עדיין מאמין בכך?

"אני ממשיך עם מה שאמרתי כל הזמן. אני מחזיק באופטימיות זהירה שחיסון עד סוף השנה הנוכחית או בתחילת הבאה היא תחזית סבירה".

x